ΝΕΑ

Μπουρλότο Ferrari αξίας 50 εκατομμυρίων! (+video)

Ελλάδα 6:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπουρλότο Ferrari αξίας 50 εκατομμυρίων! (+video)

ΝΕΑ

Μπουρλότο Ferrari αξίας 50 εκατομμυρίων! (+video)

ΝΕΑ

Μία πανάκριβη και σπάνια Ferrari 250 GTO παραλίγο να καταστραφεί σε έναν αγώνα κλασικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια του Goodwood Revival 2023, μιας διάσημης εκδήλωσης παλαιών αυτοκινήτων, ο πρώην οδηγός της Formula 1 Karun Chandhok είχε μια συγκλονιστική περιπέτεια με μια Ferrari 250 GTO.

Στον αγώνα Lavant Cup συμμετείχαν 16 Ferrari της δεκαετίας του ’60, συμπεριλαμβανομένων πολύτιμων μοντέλων όπως η 250 GTO, η 250 GT SWB και η 250 LM.

Ο Chandhok, πίσω από το τιμόνι μιας 250 GTO, αντιμετώπισε μια φωτιά προς το τέλος του αγώνα, που πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή λαδιού.

Advertisement
Advertisement

Η φωτιά, η οποία αναφλέχθηκε και έσβησε γρήγορα, οδήγησε σε περιστροφή 360 μοιρών για τη Ferrari. Ευτυχώς, το ενσωματωμένο σύστημα πυρόσβεσης απέτρεψε μεγάλες ζημιές.

Ο Chandhok κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο, να οδηγήσει το μονοθέσιο εκτός πίστας. Οι άνθρωποι της ασφάλειας ανταποκρίθηκαν γρήγορα στο περιστατικό, διασφαλίζοντας ότι δεν προκλήθηκε μόνιμη ζημιά στο αυτοκίνητο.

Ο Chandhok επιβεβαίωσε αργότερα ότι είναι καλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μοιράστηκε μια φωτογραφία της λιωμένης μπότας του. Αν και ευγνώμων που βγήκε χωρίς να τραυματιστεί, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απροσδόκητη τροπή των γεγονότων.

Advertisement

Πρόσθετες λεπτομέρειες αποκάλυψαν ότι το σπινάρισμα συνέβη λόγω του μπλοκαρίσματος των πίσω τροχών, συνοδευόμενο από έναν δυνατό θόρυβο καθώς το αυτοκίνητο έβγαινε από τη στροφή Lavant στην ευθεία.

Ένας εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη της Ferrari 250 GTO επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο είχε πρόβλημα στον κινητήρα, αλλά ο ενσωματωμένος πυροσβεστήρας έλεγξε αποτελεσματικά την κατάσταση.

Advertisement

Ανεξάρτητα από το αν η κατεστραμμένη 250 GTO ήταν ένα αυθεντικό μοντέλο αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων ή ένα πειστικό αντίγραφο, τα σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας εξασφάλισαν ότι ο Chandhok βγήκε σώος από αυτό το δραματικό επεισόδιο.

Το περιστατικό ανέδειξε την ανθεκτικότητα των κλασικών αυτοκινήτων και τη σημασία των μέτρων ασφαλείας στους ιστορικούς αγώνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα γίνει αυτή η Ferrari η πιο ακριβή στον κόσμο;
Πωλείται το MX-5 που ήθελε να γίνει Ferrari
Eίναι αυτό το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο;