Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύσκολες αποφάσεις και σημαντικές περικοπές στην VW

Ελλάδα 1:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύσκολες αποφάσεις και σημαντικές περικοπές στην VW

ΝΕΑ

Δύσκολες αποφάσεις και σημαντικές περικοπές στην VW

ΝΕΑ

Η πίεση των Κινέζων και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της γερμανικής εταιρίας την υποχρεώνει στην λήψη δύσκολο μέτρων για περικοπές.

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος Volkswagen, σε συνεργασία τα συνδικάτα της εταιρίας, έχει ξεκινήσει μια εκτεταμένη πρωτοβουλία εξοικονόμησης κόστους ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας της ναυαρχίδας του, της VW.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο περιλαμβάνει την επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης και παραγωγής, τη μείωση των δαπανών για το εργατικό δυναμικό και τον εξορθολογισμό των πρακτικών προμηθειών.

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να αποφέρουν σημαντικά κέρδη μέχρι το 2026, εκτοξεύοντας το περιθώριο κέρδους της εταιρείας από το 3,4% στο 6,5%.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η VW στοχεύει να επιτύχει ετήσια εξοικονόμηση 320 εκατομμυρίων ευρώ μέσω αποτελεσματικότερων στρατηγικών αγορών και πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ μέσω της βελτιστοποίησης των δραστηριοτήτων της μετά την πώληση.

Επιπλέον, σχεδιάζει να εξοικονομήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως με τη βελτίωση των χρονοδιαγραμμάτων παραγωγής και τη μείωση των δοκιμαστικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται στην τεχνική ανάπτυξη έως και κατά 50%, εστιάζοντας περισσότερο σε ψηφιακές μεθοδολογίες δοκιμών.

Αυτή η προσπάθεια μείωσης του κόστους αναμένεται να συνεισφέρει 4 δισεκατομμύρια ευρώ στα αποτελέσματα της εταιρείας έως το 2024.

Advertisement

Για να ευθυγραμμιστεί με αυτούς τους στόχους, η VW θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο επιλεκτικών καταγγελιών συμβάσεων εργασίας, αφήνοντας κενές θέσεις ακάλυπτες, ώστε να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων χωρίς να καταφύγει σε απολύσεις.

Σε μια στρατηγική κίνηση, η VW πρόκειται επίσης να μειώσει το κόστος του διοικητικού προσωπικού της μάρκας VW κατά 20%, να συντομεύσει τους κύκλους ανάπτυξης προϊόντων σε τρία χρόνια από 50 μήνες και να ακυρώσει μια εγκατάσταση έρευνας και εξέλιξης 800 εκατομμυρίων ευρώ στο Βόλφσμπουργκ.

Advertisement

Παράλληλα, η VW έχει εφαρμόσει μέτρα όπως το πάγωμα προσλήψεων, προσωρινές απολύσεις και περικοπές στην παραγωγή για να ενισχύσει τα κέρδη της μάρκας VW.

Η πίεση που δέχεται η VW είναι ιδιαίτερα σημαντική στην Κίνα, όπου η εταιρεία έχασε την κορυφαία θέση της στην αγορά από την BYD, η οποία αναδεικνύεται στον ισχυρότερο πόλο των ηλεκτρικών παγκοσμίως μαζί με την Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Volkswagen επαναφέρει τους φυσικούς διακόπτες
VW: Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό SUV των 25.000 ευρώ
Τα ηλεκτρικά Volkswagen θα δίνουν ρεύμα και στο σπίτι σας

Advertisement