ΝΕΑ

VW: Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό SUV των 25.000 ευρώ

Ελλάδα 18:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW: Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό SUV των 25.000 ευρώ

ΝΕΑ

VW: Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό SUV των 25.000 ευρώ

ΝΕΑ

Όλες οι εταιρίες εστιάζουν τις προσπάθειές τους στα μικρά ηλεκτρικά με τον φόβο των Κινέζων. Και η VW μας δίνει από τώρα μια πρώτη εικόνα για το φθηνό ηλεκτρικό SUV της.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen κατευθύνεται προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη μέχρι το 2033 και πρόσφατα αποκάλυψε μια πρώτη γεύση από το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της που θα βασίζεται στο αναμενόμενο ID.2. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026, ένα χρόνο πιο μετά από το ID.2 που αντικαθιστά το Polo.

Η εικόνα teaser που κυκλοφόρησε παραπέμπει σε ένα compact SUV, το οποίο πιθανώς θα ονομάζεται ID.2x ή ID.2 Cross, θα αντλεί από τη γενιά του supermini ID.2 και θα είναι έτοιμο να διαδεχθεί το T-Cross.

Θα χρησιμεύσει ως ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Volkswagen T-Cross, όπως το μικρότερο αδελφάκι του – που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος με το ID 2All concept- αντικαθιστά το Polo.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το ηλεκτρικό SUV δείχνει ενδιαφέροντα στοιχεία σχεδίασης: έντονοι θόλοι τροχών που συνδυάζουν τη στιβαρότητα του SUV με την κλίση της οροφής να δίνει την αίσθηση κουπέ.

Ενώ η εικόνα teaser επικεντρώνεται αποκλειστικά στο προφίλ, οι προσδοκίες είναι ότι το εμπρός και το πίσω μέρος θα θυμίζουν το concept ID.2all, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη διάταξη προβολέων και μάσκας, παρόμοια με την επερχόμενη ID.2.

Θα έχει μήκος περίπου 4,1 μέτρα, μεταξόνιο 2.600 χιλιοστά και θα προσφέρει περισσότερο χώρο αποσκευών από τα 490 λίτρα του ID.2.

Advertisement

Στο εσωτερικό, αναμένεται να υιοθετήσει την εσωτερική σχεδίαση του ID.2 hatch με ελάχιστες αλλαγές, διαθέτοντας ένα σύστημα infotainment 12,9 ιντσών και ένα πακέτο ψηφιακών οργάνων 10,9 ιντσών.

Advertisement

Χτισμένο πάνω στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB, που μοιράζεται με το ID.2, αυτό το SUV είναι πιθανό να προσφέρει επιλογές μπαταριών 38 kWh και 58 kWh, αν και με μειωμένη αυτονομία σε σύγκριση με το αντίστοιχο supermini.

Η Volkswagen έχει δηλώσει νωρίτερα ότι η μεγαλύτερη μπαταρία θα είναι ικανή να γεμίζει στα 125 kW για να φορτίζει την μπαταρία από 10-80% σε μόλις 20 λεπτά.

Το ID.2 SUV αναμένεται να ξεκινά από τα 25.000 ευρώ, και αναμένεται να είναι μία από τις πιο προσιτές επιλογές ηλεκτρικών SUV στην Ευρώπη, αν και το μεγαλύτερο βάρος και το λιγότερο αεροδυναμικό προφίλ του μπορεί να επηρεάσει την αυτονομία και την τιμή του σε σύγκριση με το ID.2 hatch.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά Volkswagen θα δίνουν ρεύμα και στο σπίτι σας
Video: Το VW ID.3 έχει μεγάλο ενδιαφέρον
Φουρτούνες εν όψει για την Volkswagen