Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά Volkswagen θα δίνουν ρεύμα και στο σπίτι σας

Ελλάδα 17:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά Volkswagen θα δίνουν ρεύμα και στο σπίτι σας

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά Volkswagen θα δίνουν ρεύμα και στο σπίτι σας

ΝΕΑ

H Volkswagen ανακοίνωσε ότι κάποια από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της θα έχουν τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας θα μπορούν να γίνουν «πάροχοι ενέργειας» για τη λειτουργία ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Volkswagen τη δυνατότητα αυτή θα έχουν όσα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της διαθέτουν μπαταρίες 77 kWh και όχι αυτά με μικρότερες.

Αυτό θα μπορούν να το πράξουν και όσα οχήματά της έχουν πουληθεί ήδη και όχι μόνο όσα θα κατασκευαστούν εφεξής. Θα αποκτήσουν αυτή την ικανότητα μέσω αναβάθμισης λογισμικού («ID. Software 3.5»).

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει ότι ένα αυτοκίνητό της με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες των 77 KWh μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε ρεύμα εντός νοικοκυριού ακόμα και δύο ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας μέσος όρος κατανάλωσης είναι 30 kWh .

Μάλιστα έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον Όμιλο Hager Energy ο οποίος εγκαθιστά και οικιακά φωτοβολταϊκά πάνελς. Σε μια τέτοια περίπτωση, η επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από αυτά θα μπορεί να αποθηκεύεται και στη συστοιχία των μπαταριών του αυτοκινήτου.

Advertisement

Αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την κίνησή του είτε από το οικιακό ηλεκτρικό κύκλωμα εφόσον το όχημα είναι σταθμευμένο στο γκαράζ του σπιτιού.

Advertisement

Επίσης, σε μια ημέρα όπου επικρατεί νέφωση και τα φωτοβολταϊκά δεν επαρκούν για να παρέχουν την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια η επιπλέον απαιτούμενη θα μπορεί να καλυφθεί από τις μπαταρίες και όχι από το δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο.

Η Volkswagen και η Hager Energy θα ξεκινήσουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα του συγκεκριμένου προγράμματος στη Σουηδία σε μια συνοικία κατοικιών κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Hudiksvall.

Advertisement

Εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε ότι φιλοδοξία των στελεχών της είναι να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής συστήματος αμφίδρομης φόρτισης το οποίο θα είναι συμβατό με το ευρωπαϊκό πρωτόκολλο ταχυφορτιστών «CCS» («Combined Charging System»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο VW ID.7 στη Γαλλία
Video: Το VW ID.3 έχει μεγάλο ενδιαφέρον
To νέο VW Amarok είναι το pick-up της Χρονιάς