Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Volkswagen επαναφέρει τους φυσικούς διακόπτες

Ελλάδα 6:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Volkswagen επαναφέρει τους φυσικούς διακόπτες

ΝΕΑ

H Volkswagen επαναφέρει τους φυσικούς διακόπτες

ΝΕΑ

Τα στελέχη της Volkswagen το είχαν υπαινιχτεί, στη συνέχεια το ανακοίνωσαν ως ενδεχόμενο και πλέον το επιβεβαίωσαν ως γεγονός.

Advertisement
Advertisement

Θυμάστε τον λόγο για την σχεδόν ετήσια καθυστέρηση στην παρουσίαση της παρούσας γενιάς του Volkswagen Golf VIII;

Το λογισμικό για τα συστήματα και τις λειτουργίες που θα εμφανίζονταν στις οθόνες του ταμπλό του, μέσω των οποίων θα γίνονταν σχεδόν όλα.

Θυμάστε την κριτική των πελατών της εταιρείας που αφορούσε τόσο σε αυτό όσο και στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο ID.3 αναφορικά με την πολυπλοκότητα χειρισμού των επιμέρους συστημάτων του μέσω αυτών;

Advertisement
Advertisement

Όπως και τα αρνητικά σχόλια για την όχι και τόσο χρηστική εφαρμογή επιφανειών αφής στο ταμπλό και στο τιμόνι για την πραγματοποίηση των αντίστοιχων λειτουργιών των συστημάτων του εξοπλισμού των μοντέλων της;

Τα στελέχη της Volkswagen αφουγκράστηκαν τα παράπονα, κατανόησαν το πρόβλημα και αναγνώρισαν το λάθος τους (όπως αποδείχτηκε, ως τέτοιο). Έτσι, αποφάσισαν να επαναφέρουν τους φυσικούς διακόπτες στα νέα μοντέλα που η εταιρεία θα παρουσιάσει στα επόμενα χρόνια.

Advertisement

Αυτό που μέχρι πρότινος ήταν στο θεωρητικό επίπεδο μιας ανακοίνωσης και της πρόθεσης, πλέον έχει πάρει την οδό της υλοποίησης. Αυτό φαίνεται στο πρωτότυπο ID 2All (φωτογραφίες) από το οποίο θα προέλθει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα αντικαταστήσει το Polo, τουλάχιστον όπως το γνωρίζουμε ως τώρα.

Advertisement

Στις φωτογραφίες του πρωτότυπου που η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα από το εσωτερικό του μπορούμε να διακρίνουμε ότι υπάρχουν φυσικοί διακόπτες για το τον χειρισμό του συστήματος κλιματισμού, αυτοί στις ακτίνες του τιμονιού, όπως και ένας πιεζοπεριστροφικός διακόπτης για την επιλογή και τον χειρισμό μέσω αυτού και άλλων συστημάτων.

Φυσικά, δεν αναμένουμε να επανέλθει η πληθώρα διακοπτών που υπήρχε παλιότερα στα αυτοκίνητα, μια πρακτική που έδειχνε πλούσιο εξοπλισμό και αποτελούσε κατασκευαστική φιλοσοφία κάποια περίοδο.

Advertisement

Όμως η επαναφορά τους θα διευκολύνει το έργο του οδηγού και θα κάνει πιο απλή τη διαδικασία ενεργοποίησης και χειρισμού των σχετικών συστημάτων.

Η Volkswagen έχει ανακοινώσει ότι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το οποίο πιθανότατα θα ονομάζεται ID..2, θα παρουσιαστεί εντός του 2024 και θα μπει σε διαδικασία παραγωγής το 2025.

Οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας έχουν δηλώσει ότι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν χαμηλά το κόστος παραγωγής του ώστε να είναι αντίστοιχα μικρότερη και η τιμή πώλησής του. Σκοπός τους είναι να ξεκινά αυτή από τα 25.000 ευρώ ή και χαμηλότερα σε ό,τι αφορά στη βασική έκδοσή του,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά Volkswagen θα δίνουν ρεύμα και στο σπίτι σας
Το νέο σύστημα προειδοποίησης εξόδου της Volkswagen
Έρχεται το νέο VW Transporter T7 (+video)