Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα τα Tesla Model S και Model X των 1.020 ίππων (+τιμές)

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα τα Tesla Model S και Model X των 1.020 ίππων (+τιμές)

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα τα Tesla Model S και Model X των 1.020 ίππων (+τιμές)

ΝΕΑ

Η Tesla ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον στην Ελλάδα τα Model S Plaid και Model X Plaid, δηλαδή τις κορυφαίες εκδόσεις των δύο μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Tesla, το Model S Plaid όπως και Model X Plaid πρόκειται να διατίθενται και στην Ευρώπη στους προσεχείς μήνες και κατ’ επέκταση και στη χώρα μας.

Το δεδομένο αυτό πρόκειται να αλλάξει τις ισορροπίες στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων τα οποία έχουν επιδόσεις ενός hypercar.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Tesla για τη Γηραιά Ήπειρο αναφέρεται ότι η διάθεση των συγκεκριμένων εκδόσεων των Model S Plaid και Model X θα ξεκινήσει είτε εντός του Νοεμβρίου είτε τον Δεκέμβριο. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι, μέσω αυτής μπορούν να επιλέξουν τα αξεσουάρ που θέλουν να έχει το αυτοκίνητό τους και να το διαμορφώσουν όπως επιθυμούν.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην τιμή του Model S Plaid, στη χώρα μας θα ξεκινά από τα 143.990 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε. Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη εκδοχή του μοντέλου διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι έχουν συνδυαζόμενη μέγιστη ισχύ 1.020 ίππους. Το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 2,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 322 χλμ./ώρα. Η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του είναι 600 χλμ. βάσει του Πρωτοκόλλου «WLTP».

Advertisement

Αντιστοίχως, η τιμή για το Model X Plaid στην Ελλάδα θα ξεκινά από τα 146.990 ευρώ. Και αυτό έχει τη διάταξη των τριών ηλεκτροκινητήρων που αποδίδουν συνολικά 1.020 ίππους. Όπως ανακοινώνει η Tesla, επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 262 χλμ./ώρα. Τέλος, η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του είναι 528 χλμ. βάσει του Πρωτοκόλλου «WLTP».

Και τα δύο θα διατίθενται με ό,τι καλύτερο προσφέρει η αμερικανική εταιρεία στη λίστα του εξοπλισμού που έχει για τα μοντέλα της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aπίστευτο: Η Tesla «τιμωρεί» πελάτη γιατί άλλαξε μπαταρία
Γιατί τα Tesla έχουν ακριβύνει τόσο πολύ;
Δείτε πως η Tesla βγάζει από τη μύγα ξύγκι