Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Την «παλεύει» ένα Tesla Model X μετά από 322.000 χλμ; (+video)

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Την «παλεύει» ένα Tesla Model X μετά από 322.000 χλμ; (+video)

Mobility

Την «παλεύει» ένα Tesla Model X μετά από 322.000 χλμ; (+video)

Mobility

Μετά από 5 χρόνια χρήσης και μάλιστα αρκετά σκληρά από ότι φαίνεται από το πόσα χιλιόμετρα έχει «γράψει», ένα Tesla Model X, αποκαλύπτεται.

Advertisement
Advertisement

Στο video βλέπουμε ένα Tesla Model X 100D του 2017 που «έγραφε» κατά μέσο όρο 64.300 χιλιόμετρα κάθε χρόνο και ο ιδιοκτήτης του κάνει έναν απολογισμό.

Έχουν περάσει περίπου δέκα χρόνια από τότε που τα ηλεκτρικά μοντέλα άρχισαν να μπαίνουν στην καθημερινότητα των οδηγών και τώρα, έχει έρθει η ώρα για ορισμένα συμπεράσματα που έχουν να κάνουν με την αντοχή τους στο χρόνο και τη χρήση. Το video από το Out of Spec Reviews, μας δίνει μια πολύ καλή εικόνα από τη χρήση του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, για το οποίο ο ιδιοκτήτης υπολογίζει πως περίπου το 80 τοις εκατό των φορτίσεων, γινόταν σε ταχυφορτιστές- που ως γνωστών, «ταλαιπωρούν» λίγο παραπάνω τη μπαταρία.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια, από την άλλη, πως θα γινόντουσαν τόσα πολλά χιλιόμετρα ετησίως αν δεν έκανε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου εκτενή χρήση των ταχυφορτιστών; Όπως και να έχει, το ότι μόλις το 9,8 τοις εκατό της χωρητικότητας της μπαταρίας είναι η «φθορά», μας δείχνει πως το Model X αντιπαρήλθε με μεγάλη επιτυχία αυτή την έντονη χρήση για αυτό το χρονικό διάστημα. Το αυτοκίνητο, όταν ήταν καινούργιο εμφάνιζε χωρητικότητα μπαταρίας της τάξης των 93,7 kWh, ενώ τώρα, μετά από 5 χρόνια και 321.869 χιλιόμετρα η μπαταρία μετρήθηκε στις 85,4 kWh. Τα παραπάνω, μαζί με όλες τις φθορές του αυτοκινήτου, αναλύονται στο video που ακολουθεί και αξίζει να δει κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Chevrolet Blazer θα «χτυπήσει» το Tesla Model Y
Aπίστευτη αποζημίωση της Tesla για πρόβλημα με το Autopilot
Πόσο γρήγορα φορτίζει η νέα μπαταρία των Tesla;