Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Tesla Model S Plaid αποκτά και πρόγραμμα για πίστα

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Tesla Model S Plaid αποκτά και πρόγραμμα για πίστα

ΝΕΑ

Το Tesla Model S Plaid αποκτά και πρόγραμμα για πίστα

ΝΕΑ

Στοχεύοντας τους μεγάλους Ευρωπαίους κατασκευαστές και τα καθαρόαιμα σπορ μοντέλα τους, η Τesla εφοδιάζει το Model S με πισταδόρικα χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία μέσα στο 2021, η Τesla ανοίγεται πλέον και σε νέα πεδία, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα σπορ χαρακτηριστικά των μοντέλων της.

Έτσι μετά το Model 3 το Track Mode εμφανίζεται και στο πανίσχυρο Tesla Model S Plaid, με στόχο το μεγάλο sedan να γίνει ακόμα πιο γρήγορο και αποτελεσματικό στην καθαρόαιμη σπορ οδήγηση

Το Track Mode στο Model S Plaid των 1.014 ίππων βελτιώνει την ψύξη του συστήματος κίνησης, προσδίδει στοιχεία torque vectoring στους εμπρός τροχούς και ρυθμίζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου έτσι ώστε να είναι όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ρίχνει όσο το δυνατόν χαμηλότερα την θερμοκρασία της μπαταρίας. Σε συνδυασμό με την διαφορετική διαχείριση της θερμοκρασίας μεταξύ μπαταρίας και ηλεκτροκινητήρων, το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να παραμένει πολύ περισσότερο στο γκάζι έτσι ώστε να επιτυγχάνει εξαιρετικούς χρόνους για περισσότερους γύρους στην πίστα.

Τα χαρακτηριστικά torque vectoring που φέρνει το νέο σύστημα, παρέχουν περισσότερη δύναμη στον εξωτερικό τροχό έτσι ώστε να μπορεί να βάζει πιο αποτελεσματικά την δύναμή του στις στροφές.

Advertisement

Το Track Mode αυξάνει επίσης την ικανότητα ανάκτησης της ενέργειας μέσω των φρένων, έχοντας βελτιώσει την αίσθηση των φρένων και παρέχοντας την δυνατότητα στον οδηγό να οδηγεί στο όριο με την τεχνική του one pedal.

Βελτιώσεις και πιο σπορ χαρακτηριστικά έχει το Vehicle Dynamic Controller, το οποίο είναι βελτιστοποιημένο με βάση την γωνία του τιμονιού, την πίεση στο γκάζι και το φρένο, με στόχο τον καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου στην γρήγορη οδήγηση.

Advertisement

Στο πρόγραμμα αυτό το Model S Plaid χαμηλώνει την ανάρτησή του στο κατώτερο σημείο και τα αμορτισέρ ρυθμίζονται ώστε να έχουν την καλύτερη απόδοση στην πίστα. Τέλος, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, υπάρχει ένα έξτρα μενού στην οθόνη του συστήματος infotainment, στο οποίο προβάλλονται στοιχεία όπως η θερμοκρασία της μπαταρίας και των κινητήρων, οι χρόνοι στους γύρους της πίστας, οι επιταχύνσεις G και πολλά ακόμα.

Προς το παρόν η Τesla δεν έχει ανακοινώσει κάποιο έξτρα ποσό για την απόκτηση του προγράμματος Track Mode. Συνήθως βέβαια η εταιρία χρεώνει οτιδήποτε αποκτηθεί μετά την αγορά (όπως για παράδειγμα τα κεραμικά φρένα, με κόστος 20.000 δολάρια).

Advertisement

Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή έχει να κάνει με απλή ρύθμιση σε υπάρχοντα συστήματα του αυτοκινήτου, ίσως και να μην επιβαρύνει τον αγοραστή ή όποιον θέλει να αναβαθμίσει το ήδη αγορασμένο Model S Plaid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει αυτό το Tesla;
Ερχεται το φθηνό Tesla – Πόσο θα κοστίζει;
Φουλ του gadget στην αναβάθμιση λογισμικού των Tesla (+video)