Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί ενοχλούν τους Γερμανούς οι πλευρικές κάμερες των Tesla;

Ελλάδα 2:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί ενοχλούν τους Γερμανούς οι πλευρικές κάμερες των Tesla;

ΝΕΑ

Γιατί ενοχλούν τους Γερμανούς οι πλευρικές κάμερες των Tesla;

ΝΕΑ

Οι Γερμανοί έχουν βαλθεί να «ξεσκονίσουν» κάθε δυνατότητα που έχουν τα Tesla. Και αυτή τη φορά μπαίνουν στο στόχαστρο οι πλευρικές κάμερες.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Tesla να έχει ξεκινήσει να παράγει αυτοκίνητα στην Γερμανία μετά από μία τεράστια επένδυση, όμως οι Γερμανοί φαίνεται ότι δεν μπορούν να χωνέψουν εύκολα την κυριαρχία της μάρκας.

Είναι πλέον συχνό το φαινόμενο να οδηγούν την εταιρία στα δικαστήρια για ψύλλου πήδημα. Αφορμή για τη νέα υπόθεση είναι οι πλευρικές κάμερες που διαθέτουν τα μοντέλα της εταιρίας, οι οποίες παρακολουθούν τι συμβαίνει στο πλάι των οχημάτων είτε εν κινήσει είτε σε στάση.

Το Sentry Mode έχει αποδειχθεί αρκετά χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις, είτε πρόκειται για ατυχήματα όπου βοηθούν στην εξιχνίαση των συνθηκών είτε αφορά περιπτώσεις βανδαλισμών όταν τα αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα.

Advertisement
Advertisement

Στην τελευταία περίπτωση, η λειτουργία φύλαξης προκαλεί νέα προβλήματα στην Tesla. Η Ομοσπονδία Οργανώσεων Καταναλωτών της Γερμανίας (VZBV) έχει καταθέσει νέα αγωγή κατά της Tesla στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Βερολίνου για την συγκεκριμένη λειτουργία.

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι η Tesla δεν αναφέρει στους πελάτες της ότι είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) όταν χρησιμοποιούν την λειτουργία φύλαξης. Και ότι κινδυνεύουν με πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης των κανονισμών αυτών.

«Οι χρήστες θα πρέπει να λάβουν συγκατάθεση για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από περαστικούς που έτυχε να περάσουν δίπλα από το αυτοκίνητο», εξηγεί ο Heiko Dünkel, Επικεφαλής της Ομάδας Νομικής Επιβολής στο VZBV. Ωστόσο, η Tesla κρατά αυτό το μυστικό από τους πελάτες της, γεγονός που καθιστά πρακτικά αδύνατη τη χρήση της λειτουργίας φύλαξης σύμφωνα με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων.

Advertisement

Οι κάμερες αυτές καταγράφουν μόνιμα το περιβάλλον, και σε ορισμένες περιπτώσεις αποθηκεύονται στο όχημα ή σε διακομιστές στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τη μήνυση του VZBV αυτό παραβιάζει τους κανονισμούς GDPR και επιπλέον η απροειδοποίητη καταγραφή όσων συμβαίνουν στο περιβάλλον του αυτοκινήτου είναι απαράδεκτη.

Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που η λειτουργία φύλαξης γίνεται θέμα κριτικής στην Γερμανία. Τον Ιούνιο η αστυνομία του Βερολίνου ετοίμαζε μία διαταγή που θα απαγόρευε στα αυτοκίνητα με κάμερες να κυκλοφορούν.

Αλλά και εκτός Γερμανίας, στην Κίνα για παράδειγμα υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις για αυτές της κάμερες. Στο λιμάνι Beidaihe οι αρχές της Κίνας ήθελε να κλειδώσει τα Τesla θεωρώντας ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

Σε κάθε περίπτωση, το κυνήγι μαγισσών εναντίον της Tesla δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα. Μόνο που αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει την δημοφιλία της εταιρίας και τις τεράστιες πωλήσεις που σημειώνει σε όλο τον κόσμο. Οι Γερμανοί θα πρέπει να βρουν κάποιους άλλους τρόπους να την πολεμήσουν. Και κυρίως μέσα από το να φτιάξουν καλύτερα αυτοκίνητα από τους Αμερικανούς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aπίστευτη αποζημίωση της Tesla για πρόβλημα με το Autopilot
Πόσο γρήγορα φορτίζει η νέα μπαταρία των Tesla;
Το Auto Pilot ενός Tesla αποφεύγει πόρτα που ανοίγει! (+video)