Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο χάκερ, το Tesla Model S Plaid και τα 348 χλμ./ώρα (+video)

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο χάκερ, το Tesla Model S Plaid και τα 348 χλμ./ώρα (+video)

ΝΕΑ

Ο χάκερ, το Tesla Model S Plaid και τα 348 χλμ./ώρα (+video)

ΝΕΑ

Η τελική ταχύτητα του Tesla Model S Plaid των 1.020 ίππων φτάνει τα 322 χλμ./ώρα. Ωστόσο, για κάποιους αυτή η ταχύτητα δεν είναι αρκετή…

Advertisement
Advertisement

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα κυρίως υπάρχει για να κινείσαι με οικονομία εντός πόλης. Λόγω της τεχνολογίας του, επιπρόσθετα δύνασαι να εκπλήσσεις τους συνεπιβάτες σου (αλλά και τους παρακείμενους οδηγούς) με την ένταση και τον ρυθμό επιτάχυνσης του. Όπως και να απογοητεύεστε από τη σχετικά χαμηλή τελική ταχύτητά του, περιορισμένη ηλεκτρονικά κυρίως για λόγους επάρκειας της ενέργειας.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια ηλεκτρικά μοντέλα στα οποία η τελική ταχύτητά τους είναι υπερβολικά μεγάλη και φτάνει στο όριο του «εξωφρενικού» και της «αντικοινωνικής συμπεριφοράς».

Advertisement
Advertisement

Το Tesla Model S Plaid είναι ένα από αυτά. Το –κατά τα άλλα– sedan μοντέλο των 1.020 ίππων, ανεπίσημα, έχει τελική ταχύτητα που φτάνει τα 322 χλμ./ώρα (200 μίλια/ώρα) η οποία κάθε άλλο μικρή είναι.

Γράφουμε «ανεπίσημα» επειδή η Tesla δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή την ταχύτητα στις δικές της καταγραφές, ωστόσο αποδέχεται το γεγονός ότι κάποιοι την έχουν επιτύχει με ηλεκτρονικά συστήματα υψηλής ακρίβειας και σε προσπάθειες που γνωστοποιήθηκαν και δεν αμφισβητούνται.

Advertisement

Πάντως, δεν θα απείχαμε από την πραγματικότητα εάν επισημαίναμε ότι ακόμα και αυτή η ταχύτητα (322 χλμ./ώρα) είναι «περιορισμένη» και μικρότερη αυτής που επί της ουσίας δύναται να επιτύχει το Model S Plaid.

Αυτό απέδειξε ένας χάκερ από τον Καναδά ο οποίος έχει το ψευδώνυμο «Ingenext». Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο βλέπουμε τον Fred Lambert, συνεργάτη της ιστοσελίδας www.electrek.co, να παρουσιάζει την προσπάθεια η οποία πραγματοποιήθηκε σε κάποιο αεροδρόμιο, όπως αναφέρεται.

Advertisement

Στα πλάνα μπορούμε να δούμε ότι ο άγνωστος οδηγός τού Tesla Model S Plaid κατάφερε να σημειώσει τελική ταχύτητα 348 χλμ./ώρα (216 μίλια/ώρα) η οποία είναι κατά 26 χλμ./ώρα μεγαλύτερη από αυτή που θεωρείται ότι έχει το αυτοκίνητο.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Lambert, το αυτοκίνητο δεν δέχτηκε καμία αναβάθμιση στην απόδοσή του. Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκαν ελαστικά Michelin Pilot Sport για να αντέχουν στην υψηλή ταχύτητα, μεγαλύτερης διαμέτρου δισκόφρενα και η συσκευή καταγραφής της ταχύτητας. Αυτό που αξίζει να ακούσουμε είναι ο ήχος του αυτοκινήτου όταν περνά από τους παρατηρητές με μεγάλη ταχύτητα, όπως και τον θόρυβο από το σύστημα ψύξης μετά την προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Tesla Model S Plaid αποκτά και πρόγραμμα για πίστα
Tesla Model S Plaid: Κεραμικά φρένα με πόσο;
Το περίεργο τιμόνι του Tesla Model S Plaid δυσκολεύει το drift (+video)