Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί τα Tesla έχουν ακριβύνει τόσο πολύ;

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί τα Tesla έχουν ακριβύνει τόσο πολύ;

ΝΕΑ

Γιατί τα Tesla έχουν ακριβύνει τόσο πολύ;

ΝΕΑ

Την τελευταία χρονιά τα αυτοκίνητα της Tesla έχουν διαρκείς ανατιμήσεις. Και αυτό μάλλον δεν θα σταματήσει σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Για όσους παρακολουθούν την Tesla πέρα από τις διάφορες “περιπέτειες” του αφεντικού της, θα έχουν διαπιστώσει ότι η εταιρία έχει κάνει συνεχείς ανατιμήσεις των αυτοκινήτων της τους τελευταίους μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ΗΠΑ ένα βασικό Model 3 ξεκινά πλέον από τα 46.990 δολάρια, τουλάχιστον 10.000 πάνω από ότι ήταν μόλις δυο-τρία χρόνια πριν.

Αυτό ισχύει και για άλλα μοντέλα της εταιρίας, όπως για παράδειγμα το Model X το οποίο “τσίμπησε” πάνω από 16.000 δολάρια από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Το πρόβλημα παραδέχεται επίσημα και ο ίδιος, ο Musk. Όπως δήλωσε : «Έχουμε ανεβάσει τις τιμές μας αρκετές φορές και μάλιστα σε ανεπίτρεπτα επίπεδα. Αλλά είχαμε πολλά προβλήματα με τον εφοδιασμό και την παραγωγή, ενώ υπήρχε και τρελός πληθωρισμός».

Ο ίδιος πάντως πιστεύει ότι η οικονομία θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες και θα μειωθεί ο πληθωρισμός, άρα ίσως μπορέσουν να γίνουν κάποιες προσαρμογές προς τα κάτω στις τιμές των Tesla.

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη ο Musk δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος πως έως τα τέλη της χρονιάς ίσως καταφέρουν να μειώσουν ελαφρά τις τιμές των Tesla.

Advertisement

Κατά τον Musk, το σημαντικότερο πρόβλημα, εκτός από τον πληθωρισμό, είναι και η χαμηλή παραγωγή. Αυτή τη στιγμή η εταιρία κινείται με ρυθμούς 30.000 αυτοκινήτων την εβδομάδα. Για να φθάσουν στον στόχο θα πρέπει να ξεπεράσουν τις 40.000 μονάδες.

Advertisement

Παρά τις δυσκολίες στον ανεφοδιασμό, η Tesla είχε τον πιο παραγωγικό της μήνα, τον Ιούνιο, σε όλο τον κόσμο. Και τώρα έχει βάλει ως στόχο να κλείσει τη χρονιά με πάνω από 1,2 εκατ. πωλήσεις σε όλο τον κόσμο για το 2022.

Αν και πληθωρισμός είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του μικτού περιθωρίου κέρδους, το κέρδος ανά μετοχή ήταν πάνω από όσα περίμεναν οι μέτοχοι της εταιρίας, κάτι που ίσως δείχνει ότι οι καλύτερες μέρες για την Tesla είναι μπροστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σκληρό ντέρμπι μεταξύ Volkswagen και Tesla
Την «παλεύει» ένα Tesla Model X μετά από 322.000 χλμ; (+video)
Aπίστευτη αποζημίωση της Tesla για πρόβλημα με το Autopilot

Advertisement