Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Διαστημική» κόντρα: 1.600 εναντίον… 37.000.000 ίππων! (Video)

Ελλάδα 23:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Διαστημική» κόντρα: 1.600 εναντίον… 37.000.000 ίππων! (Video)

ΝΕΑ

«Διαστημική» κόντρα: 1.600 εναντίον… 37.000.000 ίππων! (Video)

ΝΕΑ

Δείτε την Bugatti Chiron Super Sport να προσπαθεί να νικήσει το Space Shuttle στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy.

Advertisement
Advertisement

Κατά καιρούς έχουμε δει τα αυτοκίνητα της Bugatti να βρίσκονται αντιμέτωπα με διάφορα αεροπλάνα, μιας και με τα χιλιόμετρα που πιάνουν μόνο εκεί μπορούν να βρουν ανταγωνισμό.

Αυτή τη φορά όμως το πράγμα πήγε στα άκρα. Και μία Bugatti Chiron κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Διαστημικό Λεωφορείο. Έστω και εικονικά, μιας και το συγκεκριμένο πρόγραμμα της NASA έχει κλείσει εδώ και χρόνια.

Η κόντρα στήθηκε στο Shuttle Landing Facility στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα, το οποίο κατασκευάστηκε για την προσγείωση των Διαστημικών Λεωφορείων.

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιήθηκε μέχρι τον Ιούλιο του 2011 και είναι μία ευθεία 5 χιλιομέτρων η οποία χρησιμοποιείται πλέον για δοκιμές υψηλών ταχυτήτων. Εκεί που πριν λίγο καιρό πήγαν ιδιοκτήτες της Bugatti για να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητά τους στο όριό τους.

Η νέα κόντρα έχει να κάνει με το αν μία Bugatti Ciron Super Sport μπορεί να πετύχει υψηλότερη τελική ταχύτητα από την ταχύτητα προσγείωσης ενός Διαστημικού Λεωφορείου.

Το διαστημόπλοιο της NASA προσγειώνεται με ταχύτητα 110 μέτρων το δευτερόλεπτο, δηλαδή περίπου 396 χλμ/ώρα. Και όταν ανοίξει το αλεξίπτωτότου, η ταχύτητα πέφτει στα 342 χλμ/ώρα.

Advertisement

Η Chiron Super Sport, με ξεκλειδωμένη την τελική της ταχύτητα, μπορεί να αγγίξει τα 440 χλμ/ώρα, ενώ ξεπερνά εύκολα τα 400 χλμ/ώρα. Φυσιολογικά λοιπόν μπορεί να “κερδίσει” το Space Shuttle.

Πατήστε το Play και δείτε ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα να επιταχύνει και να φθάνει σε εξωφρενικά υψηλές ταχύτητες με έναν αβίαστο τρόπο και μία άνεση έξω από αυτόν τον κόσμο.

Advertisement

Μία “εικονική” κόντρα, ανάμεσα σε δύο σημαντικές στιγμές του ανθρώπινου πνεύματος και της δημιουργικότητας, που αξίζει να απολαύσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο! Έβαλε λάθος τροχούς σε Bugatti των 440 χλμ/ώρα!
Ιδιοκτήτες Bugatti «ξεκαπνίζουν» τα αυτοκίνητά τους! (+video)
To κτίριο της Bugatti στο Ντουμπάι εντυπωσιάζει!

Advertisement