Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδιοκτήτες Bugatti «ξεκαπνίζουν» τα αυτοκίνητά τους! (+video)

Ελλάδα 4:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδιοκτήτες Bugatti «ξεκαπνίζουν» τα αυτοκίνητά τους! (+video)

ΝΕΑ

Ιδιοκτήτες Bugatti «ξεκαπνίζουν» τα αυτοκίνητά τους! (+video)

ΝΕΑ

Οι πιο πολλοί οδηγοί των Bugatti τις… κρύβουν στα γκαράζ τους. Λίγοι από αυτούς ένιωσαν την αδρεναλίνη των 400 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί οι πελάτες της Bugatti να ξοδεύουν εκατομμύρια για να αποκτήσουν ένα από τα hypercars της εταιρίας, όμως ελάχιστοι από αυτούς μπορούν να απολαμβάνουν τις απίστευτες ικανότητές τους στους δρόμους.

Για να τους ικανοποιήσει η εταιρία διοργάνωσε μία εκδήλωση στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα. Εκεί, μέσα στον Απρίλιο, βρέθηκαν 18 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της εταιρίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να τις οδηγήσουν στα άκρα. Και να μπουν στο μικρό κλαμπ των λίγων που έχουν ξεπεράσει τα 400 χλμ/ώρα.

Η Bugatti επέλεξε για την εκδήλωση την εγκατάσταση εκτόξευσης και προσγείωσης του Κέντρου Διαστήματος Κένεντι, που στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί ως εγκατάσταση προσγείωσης για τα διαστημικά λεωφορεία της NASA.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία μεγάλη ευθεία μήκους σχεδόν 5 χιλιομέτρων όπου οι οδηγοί μπορούσαν να εξαντλήσουν τα όρια των Bugatti τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διάφορες εκδόσεις των αυτοκινήτων της Bugatti, μεταξύ των οποίων και πανάκριβες Chiron Super Sport. Μάλιστα για να φθάσουν σε αυτή την ταχύτητα, η εταιρία είχε φροντίσει να “ξεκλειδώσει” την δυνατότητα να ξεπερνούν τον περιορισμό στην τελική τους.

Advertisement

Πρόκειται για το λεγόμενο και Top Speed Key, με την χρήση του οποίου χαμηλώνει το ύψος του αυτοκινήτου και κατεβαίνει η πίσω αεροτομή, για όσο το δυνατόν μικρότερη αντίσταση στον αέρα, ενώ αλλάζει και το εμπρός splitter για μείωση της κάθετης δύναμης στους εμπρός τροχούς. .

Οι οδηγοί συμμετείχαν σε ένα ταχύρρυθμο μάθημα από τους δοκιμαστές οδηγούς της εταιρίας, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να βιώσουν πάνω από 1G διαμήκους δύναμης κατά την επιτάχυνση.

Advertisement

Μετά την εκδήλωση οι τυχεροί ιδιοκτήτες πήραν μία πλακέτα καθώς και μία στολή και κράνος με χαραγμένο το όνομά τους και την υψηλότερη ταχύτητα που πέτυχαν.


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To κτίριο της Bugatti στο Ντουμπάι εντυπωσιάζει!
Οι μοναδικές Bugatti που επέστρεψαν στο Molsheim
Απίστευτο: Πόσο κοστίζει η αλλαγή μπουζί στη Bugatti Veyron;