Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν είναι πλάκα: Στη Γαλλία το Toyota GR Yaris κοστίζει όσο μια Porsche!

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν είναι πλάκα: Στη Γαλλία το Toyota GR Yaris κοστίζει όσο μια Porsche!

ΝΕΑ

Δεν είναι πλάκα: Στη Γαλλία το Toyota GR Yaris κοστίζει όσο μια Porsche!

ΝΕΑ

Θα μπορούσε να είναι και ο ορισμός του παραλογισμού, με την τιμή του «καυτού» ιαπωνικού σούπερ μίνι να φτάνει σε εξαψήφια νούμερα.

Advertisement
Advertisement

Το Toyota GR Yaris ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο συναρπαστικά hot hatch της εποχής μας. Με τις δυνατότητες απόδοσης που διαθέτει, αποτελεί αναμφίβολα μια σπουδαία επιλογή για όλους όσοι επιμένουν στις… επιθετικές καθημερινές μετακινήσεις.

Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα, όμως, εάν είστε Γάλλος… Και δεν αναφερόμαστε στην τεράστια λίστα αναμονής, για έναν περιορισμένο αριθμό μονάδων του ανανεωμένου μοντέλου, αλλά ότι λόγω της κλίμακας φορολόγησης, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, για εκπομπές ρύπων, ορισμένες εκδόσεις θα έχουν ουσιαστικά εξαψήφια τιμή!

Όσο μια Porsche Macan ή κάποιο άλλο premium μοντέλο. Πώς καταλήγουμε σ΄ αυτό τον παραλογισμό; Όλα ξεκινούν από το ήδη ακριβό κόστος του GR Yaris, που στη γαλλική αγορά ανέρχεται στις 46.300 ευρώ για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο και 48.800 ευρώ για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποκάλυψαν, λοιπόν, Γάλλοι εκπρόσωποι του ειδικού Τύπου, με την τρέχουσα εξοντωτική φορολογία στη χώρα και με δεδομένο ότι το GR Yaris θεωρείται εξαιρετικά… ρυπογόνο, το κόστος για τη χειροκίνητη έκδοση μπορεί να φτάσει τις 92.290 ευρώ και για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο τις 108.800 ευρώ!

Με απλά μαθηματικά, το αντίτιμο των φόρων, είναι μεγαλύτερο από αυτό του μοντέλου και κυμαίνεται από 45.990 έως 60.000 ευρώ! Όσο καλό κι αν είναι το GR Yaris, το παράλογο της όλης ιστορίας «αναζητά» απαντήσεις και από την Toyota Europe, στην οποία έχουν απευθυνθεί αρκετοί Γάλλοι υποψήφιοι πελάτες.

Advertisement

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Toyota Supra
Έρχεται Toyota Supra με καρδιά από BMW M3;
Στο αίμα της Toyota κυλά βενζίνη (τα ηλεκτρικά ας περιμένουν…)