Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο αίμα της Toyota κυλά βενζίνη (τα ηλεκτρικά ας περιμένουν…)

Ελλάδα 12:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο αίμα της Toyota κυλά βενζίνη (τα ηλεκτρικά ας περιμένουν…)

ΝΕΑ

Στο αίμα της Toyota κυλά βενζίνη (τα ηλεκτρικά ας περιμένουν…)

ΝΕΑ

Παρά την στροφή της ηλεκτροκίνησης, η Toyota δεν λέει να το βάλει κάτω με την εξέλιξη των κλασικών θερμικών κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Σε μια τολμηρή κίνηση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2024, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας στους κινητήρες εσωτερικής καύσης παρά το ότι έχουμε μπει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Τονίζοντας ότι τα EV δεν είναι η μοναδική λύση για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα, ο Toyoda, γνωστός ως Morizo, αποκάλυψε τα σχέδια για τη συνέχιση της ανάπτυξης κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Η προσέγγιση της Toyota περιλαμβάνει τη σύζευξη των παραδοσιακών μονάδων ισχύος που τροφοδοτούνται με στερεά καύσιμα με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, ώστε να συμβάλλουν στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων.

Advertisement
Advertisement

Ο Morizo υπογράμμισε την τριετή προσπάθεια της εταιρείας σε πρωτοβουλίες για κινητήρες υδρογόνου ως εναλλακτική πορεία προς την ουδετερότητα του άνθρακα.

Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood 2023, το Toyota GR Yaris H2 Concept έδειξε τη βιωσιμότητα των αυτοκινήτων που κινούνται με υδρογόνο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η Toyota αποκατέστησε το εμβληματικό AE86 για να λειτουργεί με υδρογόνο, απευθυνόμενη στους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Ενώ η τρέχουσα σειρά EV της Toyota, που εκπροσωπείται από το bZ4X, αντιμετωπίζει δυσκολίες στις πωλήσεις, η εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στη σταδιακή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

Οι επερχόμενες τεχνολογίες της Toyota περιλαμβάνουν μια μπαταρία στερεάς κατάστασης με προβλεπόμενη εμβέλεια 1.200 χιλιομέτρων και γρήγορο χρόνο φόρτισης 10 λεπτών μέχρι το 2027.

Παρά τις τάσεις της βιομηχανίας που ευνοούν τα EV, η δέσμευση της Toyota να παρέχει εναλλακτικές λύσεις αντικατοπτρίζει μια στρατηγική προσέγγιση, ευθυγραμμιζόμενη με άλλες μάρκες όπως η Porsche στη διατήρηση της τεχνολογίας του κινητήρα εσωτερικής καύσης εν μέσω της έξαρσης των EV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Toyota GR Yaris
Έρχεται Toyota Supra με καρδιά από BMW M3;
Η Toyota βελτίωσε το bZ4X