Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεύτερη ζωή για τα παλιά φορτηγάκια (+ video)

Ελλάδα 18:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεύτερη ζωή για τα παλιά φορτηγάκια (+ video)

ΝΕΑ

Δεύτερη ζωή για τα παλιά φορτηγάκια (+ video)

ΝΕΑ

Σε κράτη όπου οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αυτοκινητική κουλτούρα απ’ ό,τι στη χώρα μας η αγάπη για τα παλιά οχήματα είναι μεγαλύτερη (και τα χρήματα περισσότερα για τη διατήρησή τους).

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί ευκαιρίες για πολλών ειδών επιχειρηματικές δραστηριότητες. Μία από αυτές είναι και μετατροπή παλαιών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά.

Έτσι, κάποιες εταιρείες έχουν αρχίσει να τοποθετούν μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρα σε παλιά «σκαριά», δίνοντας μια ευκαιρία να συνεχίσουν να κυκλοφορούν στον δρόμο σύμφωνα με τη νέα τεχνολογία και τη μόδα.

Μία από αυτές είναι η καναδική Edison Motors η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 γι’ αυτόν τον σκοπό. Οι άνθρωποί της αναλαμβάνουν να μετατρέψουν σε ηλεκτροκίνητα είτε παλαιά pickup οχήματα είτε ακόμα και τράκτορες… κάποιας ηλικίας.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της έχουν αρχίσει να δουλεύουν σε παλιά pickup της Chevrolet  ή της Ford, π.χ. το F-Series (φωτογραφία). Αφαιρούν τον κινητήρα, το κιβώτιο και τον άξονα μετάδοσης και τοποθετούν ηλεκτροκινητήρα και συστοιχία μπαταριών φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιούν είναι 600 Volt.

Επίσης, δημιουργούν και έκδοση στην οποία τοποθετούν πετρελαιοκινητήρα της Caterpillar ο οποίος λειτουργεί μόνο ως γεννήτρια (σημ.: range extender) για να φορτίζει τις μπαταρίες όταν δεν υπάρχει φορτιστής κοντά.

Advertisement

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 355 ίππους, ενώ η τετρακίνητη (σημ.: δύο ηλεκτροκινητήρες) 507 ίππους. Εκτός από τα pickup μοντέλα, η εταιρεία αναλαμβάνει να μετατρέψει και τράκτορες, στις διαστάσεις που αυτοί έχουν στη Βόρεια Αμερική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία Aston Martin DB6 με ηλεκτρική καρδιά
Η ηλεκτρική Bentley Continental του… 1961 διχάζει!
Skyworth Skyhome: Ηλεκτρική λιμουζίνα με τηλεόραση και ψυγείο! (+video)