Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Aston Martin DB6 με ηλεκτρική καρδιά

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Aston Martin DB6 με ηλεκτρική καρδιά

ΝΕΑ

Μία Aston Martin DB6 με ηλεκτρική καρδιά

ΝΕΑ

Η Lunaz παρουσιάζει το νέο της επιχείρημα κάνοντας ηλεκτρικό ένα από τα πιο παραδοσιακά βρετανικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Έχει φανταστεί ποτέ κανείς την Aston Martin DB6 που κατασκευαζόταν από το 1965 μέχρι το 1971 να εξηλεκτρίζεται; Και όμως, η βρετανική εταιρεία μετατροπής κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά, όχι απλά το κατάφερε, αλλά έκανε το ιστορικό αυτό μοντέλο την πιο βιώσιμη Aston Martin που υπάρχει.

Εάν έχει κάποιος περίπου 750.000 ευρώ για ξόδεμα, τότε μπορεί να αποκτήσει ένα παραδοσιακό μοντέλο της Aston Martin σε ηλεκτρική έκδοση, αντί για ένα σύγχρονο BEV.

Η Lunaz έχει αποδείξει ξανά στο παρελθόν, πως μπορεί αν θέλει να μετατρέψει τέτοιου είδους αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά, με τρανταχτά παραδείγματα το Range Rover Convertible και το Bentley S2s.

Advertisement
Advertisement

Η βιωσιμότητα για την οποία καυχιέται η βρετανική εταιρεία ξεκινάει από το φιλικό στο περιβάλλον εσωτερικό της DB6. Για παράδειγμα, τα δερμάτινα καθίσματα έχουν αντικατασταθεί από βιοπροϊόντα που προέρχονται από ξινόμηλα.

Τα χαλάκια έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, ενώ τη θέση των πλαστικών έχουν πάρει ίνες ξύλου και σιταριού. Όλα αυτά τα υλικά δεν είναι τυχαία επιλεγμένα, σύμφωνα με την Lunaz, διότι όλα βοηθούν στο να συντελεστεί η πολυτελής εμφάνιση του DB6.

Advertisement

Παρόμοια υλικά που είναι 100% φιλικά προς το περιβάλλον, έχουν τοποθετηθεί στα καντράν, στον λεβιέ των ταχυτήτων και στα τζάμια των παραθύρων.

Advertisement

Και δεν πρόκειται για τυχαία υλικά. Είναι ειδικά κατασκευασμένα ώστε να αντέχουν ακόμα και στα μέρη του αυτοκινήτου που φθείρονται περισσότερο από άλλα.

Το σύστημα πρόωσης του βρετανικού σπορ μοντέλου αποδίδει 375 ίππους και μαζί με το σύστημα μετάδοσης προέρχεται από την ίδια την Lunaz. Όσο για την αυτονομία μία μεγάλη μπαταρία προσφέρει περίπου 410 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Με όλα αυτά κατά νου, είναι ασφαλές να πούμε πως η Aston Martin DB6 της Lunaz είναι η πιο ξεχωριστή που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Aston Martin του ενός εκατομμυρίου… με άρωμα David Beckham
Το κλασικό Range Rover γίνεται ανοιχτό και ηλεκτρικό
Εθεάθη στην Ελλάδα η Aston Martin DBX