Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η ηλεκτρική Bentley Continental του… 1961 διχάζει!

Ελλάδα 13:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ηλεκτρική Bentley Continental του… 1961 διχάζει!

Mobility

Η ηλεκτρική Bentley Continental του… 1961 διχάζει!

Mobility

Οι δημιουργίες της Lunaz έχουν αρχίσει και αποκτούν παγκόσμια φήμη, ενώ τώρα με τη μετατροπή σε αμιγώς ηλεκτρική τη Bentley Continental S2 του 1961, το πράγμα σοβαρεύει…

Advertisement
Advertisement

Η Lunaz διαφημίζει την τελευταία της δημιουργία ως το «σπανιότερο όχημα που έχει μετατραπεί ποτέ σε αμιγώς ηλεκτρικό»- κάτι που είναι μάλλον αλήθεια.

Βλέπετε η Bentley μπορεί να κατασκεύασε 388 Continental S2, αλλά μόλις 4 από αυτές κατέληξαν με coupe αμάξωμα από τον James Young. Ήταν η εποχή που οι «καροσερίστες» λειτουργούσαν κάπως ανεξάρτητα και δεχόντουσαν τις παραγγελίες του ανθρώπου που είχε πληρώσει για το αυτοκίνητο την εκάστοτε εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν, ενώ η Bentley είχε πληρωθεί για μια τετράθυρη Continental, στα χέρια του ιδιοκτήτη έφτασε η αρχοντική coupe που βλέπουμε στις φωτογραφίες, με το εντυπωσιακά μακρύ καπό. Οι μεγάλες διαστάσεις, ήταν αυτές που εκμεταλλεύτηκε τώρα η Lunaz για να εφοδιάσει το πραγματικά σπάνιο αυτό αυτοκίνητο, με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 406 ίππων και 719 Nm.

Δεν έχουν δοθεί στοιχεία για τη χωρητικότητα της μπαταρίας και την αυτονομία του αυτοκινήτου. Η Lunaz κάνει λόγο για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα. Οι επεμβάσεις που έχει δεχτεί το αυτοκίνητο δεν περιορίζονται στην αντικατάσταση των μηχανικών μερών για την κίνησή του. Η ανάρτηση για παράδειγμα, έχει γίνει πλήρως ρυθμιζόμενη, έχοντας μια διάταξη με ράβδους ώσης.

Advertisement

Η διάταξη αυτή που έχει γίνει προφανώς για να περιοριστεί ο χώρος που θα καταλάμβανε ένα συμβατικό σύστημα ανάρτησης, συναντάται μόνο σε σπορ αυτοκίνητα που προορίζονται κυρίως για χρήση σε πίστες. Η Lunaz έχει εφοδιάσει το μοντέλο με ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, με το σχετικό σύστημα να αποτελείται από δίσκους σε όλους τους τροχούς, με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω.

Advertisement

Το εσωτερικό έχει ανανεωθεί με χρήση υλικών που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ καλά μελετημένη μετατροπή ενός κλασικού αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό αλλά και πάλι, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι πως η σπανιότητα του αυτοκινήτου και το ειδικό του βάρος ως ιστορική αξία για την παγκόσμια αυτοκίνηση, δεν θα έπρεπε να υπολογιστούν πριν γίνει η συγκεκριμένη εκ βάθρων μετατροπή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα κοστίζει η νέα Ford Mustang;
Ξεχάστε την ηλεκτροκίνηση χωρίς επιδοτήσεις!
To Samsung Galaxy S23 Ultra έχει και BMW M Edition (+video)