Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Daimler: Πούλησε το μερίδιο που κατείχε στη Renault

Ελλάδα 8:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Daimler: Πούλησε το μερίδιο που κατείχε στη Renault

ΝΕΑ

Daimler: Πούλησε το μερίδιο που κατείχε στη Renault

ΝΕΑ

Η πώληση της συμμετοχής αποτιμάται σε 316 εκ. ευρώ, με την Daimler να ξεκαθαρίζει πως η επιχειρηματική συνεργασία της με τη Renault διατηρείται άθικτη.

Advertisement
Advertisement

Στην πώληση του πακέτου μετοχών που κατείχε στη Renault προχώρησε την περασμένη Τρίτη (9/11) η Daimler. Πρόκειται για 9,2 εκ. κοινές μετοχές, συνολικής αποτίμησης 316 εκατ. ευρώ.

Όπως, βέβαια, ανακοίνωσε η Daimler, η εν λόγω πώληση δεν θα επηρεάσει την υφιστάμενη επιχειρηματική συνεργασία της με την γαλλική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι το μερίδιο της εταιρείας από τη Στουτγάρδη στη Renault αντιστοιχούσε στο 3,1% του μετοχικού κεφαλαίου και το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου ήταν γύρω στο 5%. Την Τρίτη οι μετοχές του γαλλικού brand «έκλεισαν» στα 34,30 ευρώ σημειώνοντας άλμα 1,9%.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη γνωστοποίηση της ανωτέρω είδησης, το Reuters προσπάθησε έρθει σε επαφή με τη Renault, χωρίς, ωστόσο, να λαμβάνει ανταπόκριση.

Υπενθυμίζεται ότι ποσοστό συμμετοχής στη Daimler είχαν και η Renault με τη Nissan. Αμφότερες κατείχαν το 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά στις αρχές του έτους πούλησαν τις μετοχές τους ώστε να ενισχύσουν τα οικονομικά τους που είχαν υποστεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία.

Advertisement

Στο πλαίσιο της εν λόγω τριμερούς συνεργασίας, η Daimler διατηρεί ένα εργοστάσιο στο Μεξικό με τη Nissan, και συνεργάζεται με τη Renault πάνω στην εξέλιξη των Mercedes Citan και Renault Kangoo.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του Οκτωβρίου η Daimler ανακοίνωσε τη διάσπασή της σε δύο ξεχωριστές οντότητες: Ένα τμήμα κατασκευής φορτηγών και λεωφορείων (Daimler Trucks) και ένα για τα αυτοκίνητά της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πρώτο diesel φορτηγό, το 1923, ήταν της Daimler
Renault Clio: Στην Ελλάδα και με αυτόματο κιβώτιο (+τιμές)
Μέχρι και το 2023 η έλλειψη σε ημιαγωγούς προβλέπει η Daimler