Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο diesel φορτηγό, το 1923, ήταν της Daimler

Ελλάδα 19:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο diesel φορτηγό, το 1923, ήταν της Daimler

ΝΕΑ

Το πρώτο diesel φορτηγό, το 1923, ήταν της Daimler

ΝΕΑ

Το έτος 1923 ήταν σημαντικό για την Daimler (Daimler-Motoren-Gesellschaft, κοινώς DMG εκείνη την εποχή). Τότε λοιπόν, ο κόσμος υποδέχθηκε τα πρώτα diesel φορτηγά.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο ήταν ένα όχημα πέντε τόνων με 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα OB 2. Είχε ισχύ 45 ίππους στις 1000 rpm, και κατασκευάστηκε από την Benz & Cie.

Tο diesel φορτηγό προκάλεσε εντύπωση εκείνη την εποχή, αφού εξοικονομούσε σημαντικό καύσιμο σε σύγκριση με τους ασύμφορους βενζινοκινητήρες.

Ο κινητήρας OB 2 παρουσίασε μείωση στην κατανάλωση καυσίμου κατά 25% σε σύγκριση με τους βενζινοκινητήρες με παρόμοια ισχύ. Μπορούσε επίσης να κινηθεί χρησιμοποιώντας ως καύσιμο την κηροζίνη όπως επίσης και το παραφινέλαιο.

Advertisement
Advertisement

Η DMG παρουσίασε επίσης το πρώτο της diesel φορτηγό με air-injection την ίδια χρονιά, μετά από 12 χρόνια σκληρής δουλειάς να δημιουργηθεί ένας συμπαγής πετρελαιοκινητήρας για γεωργικούς και εμπορικούς σκοπούς. Ήταν επίσης 4κύλινδρος με ελαφρώς όμως χαμηλότερη ισχύ (40 ίπποι).

Χρειάστηκαν 10 ημέρες το φορτηγό να φτάσει από το εργοστάσιο της DMG στο Βερολίνο στον αυτοκινητόδρομο της Στουτγάρδης και πίσω, κάτι που ήταν αξιοσημείωτο επίτευγμα εκείνες τις ημέρες.

Advertisement

Η «τεράστια» απόσταση που διανύθηκε από το όχημα ήταν αυτό που το οδήγησε με επιτυχία στην αγορά λίγο αργότερα, σύμφωνα με την Daimler. Η Daimler-Motoren-Gesellschaft και η Benz & Cie έγιναν Daimler-Benz όταν συγχωνεύθηκαν τρία χρόνια αργότερα, το 1926. Η Daimler AG είναι τώρα η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά την Volkswagen AG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo και Daimler ποντάρουν στις κυψέλες υδρογόνου
Το πρώτο φορτηγό της Mercedes, σύμφωνα με τη Daimler κατασκευάστηκε το 1896
H Daimler γίνεται Mercedes-Benz και Daimler Truck

Advertisement