Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέχρι και το 2023 η έλλειψη σε ημιαγωγούς προβλέπει η Daimler

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέχρι και το 2023 η έλλειψη σε ημιαγωγούς προβλέπει η Daimler

ΝΕΑ

Μέχρι και το 2023 η έλλειψη σε ημιαγωγούς προβλέπει η Daimler

ΝΕΑ

Μαύρα τα μαντάτα για την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς στελέχη όπως ο CEO της Daimler Ola Kallenius προβλέπουν ότι η έλλειψη ημιαγωγών θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα.

Advertisement
Advertisement

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη microchips στην αυτοκινητοβιομηχανία (και όχι μόνο) είναι πολλά και σημαντικά, και ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν εμφανείς τις επιπτώσεις τους και στον καταναλωτή με αυξήσεις στις τιμές και καθυστερήσεις στις παραδόσεις των νέων μοντέλων.

Πολλοί υπέθεταν ότι η δυσάρεστη αυτή κατάσταση θα τελείωνε μέσα στο 2021. Οι νέες προβλέψεις όμως είναι άκρως απογοητευτικές, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας βλέπουν ότι θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα.

Μία ιδιαίτερα απαισιόδοξη πρόβλεψη ήρθε από τα χείλη του CEO της Daimler. O Οla Kallenius δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα η έλλειψη σε ημιαγωγούς να φθάσει και μέχρι το 2023.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου, ο Kallenius είπε ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές microchips αντιμετωπίζουν δομικά προβλήματα στην ανάκτηση της κατασκευαστικής τους ικανότητας, οπότε η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται μέσα στο 2023.

Η Daimler πρόσφατα ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν σημαντικά μικρότερες πωλήσεις στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς για την Mercedes-Benz μέσα στο 2021, αν και πιστεύει ότι θα υπάρξει μία μικρή βελτίωση στην τροφοδοσία με ημιαγωγούς προς τα τέλη της χρονιάς.

Η έλλειψη σε microchips έρχεται σε μία κομβική στιγμή για την εταιρία, η οποία βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη της ηλεκτρικής της γκάμας όπως φάνηκε από τα πολλά νέα μοντέλα που παρουσίασε στο Μόναχο. Μένει να δούμε πόσο θα επηρεάσει το τελικό προϊόν και τις τιμές των νέων μοντέλων, και πόσο μεγάλες θα είναι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αυτοκινήτων στους πελάτες τους για τους επόμενους μήνες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ με 1.020 Nm! (+video)
Αυτή είναι η πολυτελέστατη Mercedes-Maybach EQS SUV (+video)
Mercedes-Benz EQG Concept: Η G-Class του μέλλοντος (+video)