Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιστορική απόφαση: H Daimler χωρίζεται στα δύο

Ελλάδα 17:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιστορική απόφαση: H Daimler χωρίζεται στα δύο

ΝΕΑ

Ιστορική απόφαση: H Daimler χωρίζεται στα δύο

ΝΕΑ

Ο κλάδος των φορτηγών και των λεωφορείων αποκτά ξεχωριστή υπόσταση, και η Daimler… αλλάζει ονομασία.

Advertisement
Advertisement

Σε πλήρη αναδιοργάνωση προχωρά η Daimler, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξορθολογισμού των δραστηριοτήτων της. Την περασμένη Παρασκευή (1/10) οι μέτοχοι της Daimler AG ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της πρότασης για διάσπαση της εταιρείας, και την επακόλουθη δημιουργία δύο ξεχωριστών οντοτήτων, για τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία/φορτηγά.

Το τμήμα κατασκευής φορτηγών και λεωφορείων, λοιπόν, αποκτά ξεχωριστή υπόσταση υπό την ονομασία Daimler Trucks και θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Παράλληλα, με συντριπτική πλειοψηφία 99,89% οι μέτοχοι αποφάσισαν τη μετονομασία της Daimler AG σε Mercedes-Benz Group – με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου του 2022. Το Mencedes-Benz Group θα έχει υπό την ομπρέλα του τα τμήματα Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach και Mercedes-EQ, με το τελευταίο να εστιάζει στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, όπως είναι οι υπάρχουσες EQC, EQA και EQS.

Advertisement
Advertisement

Θα ακολουθήσει η εγγραφή των δύο εταιρειών στο εμπορικό μητρώο, με τους διοικούντες να επιθυμούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Daimler Trucks, Martin Daum, «μέχρι σήμερα ενεργούσαμε βάσει των αποφάσεων που λάμβαναν οι συνάδελφοί μας από το αυτοκίνητο. Στο μέλλον, θα μπορούμε να παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις».

Advertisement

Σημειώνεται ότι παρά τη διάσπαση, η Mercedes θα συνεχίσει να κατέχει μερίδιο 35% στο τμήμα κατασκευής λεωφορείων και φορτηγών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λειτουργική αναδιάρθρωση της εταιρείας, μετά την πώληση της Chrysler στη Fiat το 2007.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA 250 & GLE 350 de 4MATIC
Mercedes: Μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων
Το Mercedes Marco Polo είναι το αυτοκινούμενο που ποθείς (video)