Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Επίσημο: Τα νέα Mercedes Citan

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Τα νέα Mercedes Citan

Fleet Cars

Επίσημο: Τα νέα Mercedes Citan

Fleet Cars

Η Mercedes παρουσίασε τα ολοκαίνουρια νέα Citan, τα οποία έχουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ενισχυμένη πρακτικότητα και μια ευρεία γκάμα κινητήρων. Το compact βαν θα προσφέρεται και στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, eCitan.

Advertisement
Advertisement

H Mercedes αποκάλυψε με κάθε επισημότητα τη νέα γενιά του compact βαν της, Citan, το οποίο θα διατίθεται σε τρείς εκδόσεις: Σε επαγγελματικό (Panel), επιβατικό (Tourer) και σε μια αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή, με την ονομασία eCitan.

Το μικρό βαν υποβλήθηκε σε αισθητικές επεμβάσεις, αποκτώντας πιο μοντέρνα εμφάνιση που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Highlights αποτελούν οι κεντρικοί προβολείς με τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή των φωτών ημέρας, η χρωμιωμένη μάσκα και οι τονισμένοι ώμοι, που χαρίζουν στο μοντέλο μια πιο μυώδη εμφάνιση.

Το μήκος της στάνταρ επαγγελματικής έκδοσης με το μικρό μεταξόνιο (2.716 χλστ) είναι 4.498 χλστ. προσφέροντας χώρο φόρτωσης για αντικείμενα μήκους 3.055 χλστ., ενώ θα ακολουθήσουν και επιλογές με μεγαλύτερο μεταξόνιο, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης “Mixto” που θα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για επιβατικούς και επαγγελματικούς σκοπούς.

Advertisement
Advertisement

Οι συρόμενες πόρτες με το μεγάλο άνοιγμα (615 χλστ.) και το προαιρετικό χαμηλό κατώφλι φόρτωσης προσφέρουν άκοπη πρόσβαση στην καμπίνα και εύκολη φόρτωση/εκφόρτωση αντίστοιχα. Επιπροσθέτως, τα δύο φύλλα της πόρτας μπορούν να ασφαλίσουν στις 90 μοίρες ή να ανοίξουν κατά 180 μοίρες φτάνοντας μέχρι τα πλαϊνά τοιχώματα του οχήματος.

Εξοπλισμός και κινητήρες

Μόλις από το λανσάρισμα θα διατίθενται δύο εκδόσεις εξοπλισμού, την Base και Pro, με τη Mercedes να υπόσχεται πληθώρα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας που συναντώνται στα επιβατικά οχήματά της. Αμφότερες οι εκδόσεις εστιάζουν στην πρακτικότητα, αν και θα υπολείπονται σε πολυτέλεια συγκριτικά με τις πιο premium T-Class και EQT (αμιγώς ηλεκτρική).

Advertisement

Στο εσωτερικό έχει δοθεί έμφαση στο πεδίο της συνδεσιμότητας, παρουσία του (προαιρετικού) συστήματος infotainment MBUX με οθόνη αφής 7.0” και της φωνητικής βοηθού “Hey Mercedes”.

Από τον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επτά αερόσακοι, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων, σύστημα εφίστασης προσοχής και σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης.

Advertisement

Ο στάνταρ εξοπλισμός της έκδοσης Tourer είναι πιο πλούσιος, εμπεριέχοντας Active Brake Assist, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας, και σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας με ανίχνευση σημάτων κυκλοφορίας.

Η γκάμα του επαγγελματικού Citan Van απαρτίζεται από τρεις diesel εκδόσεις όλες με 4κύλινδρο 1.461 κ.εκ. και απόδοση 75, 95 και 116 PS. Το παρών δίνουν και δύο βενζινοκίνητες με έναν 4κύλινδρο 1.332 των 102 ή 131 ίππων. Όσον αφορά την επιβατική έκδοση, Tourer, αυτή προσφέρεται αποκλειστικά με τον diesel των 110 ίππων και τις δύο βενζινοκίνητες (102 και 131 PS).

Ηλεκτρικό eCitan

Advertisement

Θα παρουσιαστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022, και θα πάρει θέση δίπλα στα eVito και eSprinter, με την αυτονομία του να κυμαίνεται στα 286 χλμ. Σε σταθμούς ταχείας φόρτισης, η μπαταρία θα φορτίζεται από 10 στο 80 τοις εκατό σε μόλις 40 λεπτά. Παράλληλα, όπως διευκρινίζει η Mercedes, το ωφέλιμο φορτίο και η διαθεσιμότητα εξοπλισμού θα είναι ίδιες με αυτές των συμβατικών εκδόσεων.

Οι παραγγελίες για τα νέα Citan Tourer και Citan Van στην Ελλάδα θα ανοίξουν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιοί 490 ίπποι είναι πιο γρήγοροι; Αυτοί της Mercedes CLA 45 S ή οι ηλεκτρικοί του Tesla Model 3 (video)
Συγκριτική δοκιμή: Mercedes GLA 250e vs Peugeot 3008 Hybrid
Έρχεται η ανανεωμένη Mercedes GLE