Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Χωρίς τη Hyundai συνεχίζει η Canoo

Ελλάδα 22:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χωρίς τη Hyundai συνεχίζει η Canoo

Fleet Cars

Χωρίς τη Hyundai συνεχίζει η Canoo

Fleet Cars

Η start up των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Canoo, αναδιαμορφώνει τα επιχειρηματικά της σχέδια και απομακρύνεται από τις συνδρομητικές υπηρεσίες, καθώς και από τη συνεργασία της με τη Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια συνομιλιών με πιθανούς επενδυτές, την πρώτη μετά την εισαγωγή της Canoo στο χρηματιστήριο από τον ο πρόεδρό της, Tony Aquila.

Ο Aquila δήλωσε ότι η Canoo τερματίζει τη συνεργασία που είχε ξεκινήσει με τη Hyundai και θα επικεντρωθεί στην παραγωγή και την πώληση των δικών της οχημάτων σε εμπορικούς στόλους κυρίως αλλά και σε ιδιώτες. Θυμίζζουμε πως η συνεργασία με τη Hyundai είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και βάσει αυτής, η Hyundai και η Kia θα χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα skateboard της Canoo για μελλοντικά ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Η Canoo έχει από καιρό υπογραμμίσει πως οι συνεργασίες μεταξύ  αυτοκινητοβιομηχανιών θα ήταν ένα σημαντικό μέρος της επιχειρηματικής της λειτουργίας αλλά στην τελευταία οικονομική παρουσίαση δεν αναφέρεται καθόλου η Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Canoo, παρουσιάστηκε το 2019 και ήταν ένα minivan που η εταιρεία σχεδίαζε να διαθέσει αποκλειστικά σε πρόγραμμα συνδρομητών, ξεκινώντας από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα που έχει παρουσιάσει η εταιρεία, συνοδεύονται από στοιχεία απόδοσης και κόστους ιδιοκτησίας, κάτι που σημαίνει πως για την Canoo «μπαίνουν στο κάδρο» και οι πωλήσεις σε ιδιώτες, εκτός από τις εταιρείες που θεωρητικά θα αποτελούσαν δέκτες στόλων. Στα τέλη του περασμένου έτους, η Canoo παρουσίασε ένα φορτηγό για παραδόσεις εμπορευμάτων και αυτό εξ αρχής στόχευε σε επιχειρήσεις. Το φορτηγό Canoo που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, κέρδισε την κοινή γνώμη για το μικρό του μέγεθος και τον ευφυή σχεδιασμό του αλλά εγείρει ακόμη περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδια της Canoo. Με τη σειρά των αξεσουάρ για εξωτερικές δραστηριότητες, το pick up της εταιρείας φαίνεται να στοχεύει στην ιδιωτική χρήση, κάτι που ακόμα τουλάχισον, επισήμως δεν επιβεβαιώνεται.

Διαβάστε ακόμα:
Canoo Electric: Ένα φουτουριστικό pick up (VIDEO)
H start up των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Canoo στο χρηματιστήριο
Το νέο οικονομικό van διανομών της Canoo (VIDEO)