Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Η startup των ηλεκτρικών Canoo στο χρηματιστήριο

Ελλάδα 3:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η startup των ηλεκτρικών Canoo στο χρηματιστήριο

Fleet Cars

Η startup των ηλεκτρικών Canoo στο χρηματιστήριο

Fleet Cars

Η Canoo είναι η πλέον καινούργια startup εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι μετοχές της έχουν αρχίσει από το Δεκέμβριο να διαπραγματεύονται στο Nasdaq.

Advertisement
Advertisement

Με το σύμβολο «GOEV» στον πίνακα, η νεότευκτη Canoo με τα πολύ ενδιαφέροντα σχέδια για μελλοντικές προτάσεις ηλεκτροκίνησης, δείχνει να «χτίζει» καλή μετοχή.

Οι μετοχές άνοιξαν στην τιμή των 22,82 δολάρια και κατά τη στιγμή της εγγραφής διαπραγματεύονταν στα 20,36, με τις πρώτες μέρες διαπραγμάτευσης να φτάνει σε όφελος έως και 600 εκατομμύρια δολάρια. Η Canoo ακολούθησε τα βήματα των άλλων εταιρειών που ασχολούνται με το αντικείμενο, των Nikola, Lordstown Motors και Fisker, εισάγοντας τη λεγόμενη «αντίστροφη συγχώνευση» με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού, της οποίας οι μετοχές έχουν ήδη διαπραγματευτεί δημόσια. Η Canoo ιδρύθηκε το 2018 από πολλά πρώην στελέχη Faraday Future, έχει έδρα στο Λος Άντζελες και στο δυναμικό της αριθμεί ήδη κοντά στα 300 άτομα.

Advertisement
Advertisement

Η Canoo έχει εξελίξει μια αρθρωτή πλατφόρμα EV που θα χρησιμοποιηθεί αρχικά σε ένα μικρό αλλά ευρύχωρο minivan που θα φέρει το όνομά της (Canoo). Το minivan αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021 και θα ακολουθηθεί από ένα φορτηγό διανομών μέσα στο 2022. Μέσα στα σχέδια της εταιρείας, είναι επίσης και ένα sport coupe μοντέλο με ιδιαίτερα δυναμικές επιδόσεις. Αυτό που θα ξεχωρίσει την Canoo από άλλες startup εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων, είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο συνδρομής. Οι πελάτες θα πληρώνουν ένα καθορισμένο μηνιαίο τέλος που καλύπτει όλα τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής, συντήρησης, ασφάλισης και χρέωσης για τη χρήση κάποιου από τα ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας της.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:

To νέο οικονομικό van διανομών της Canoo (VIDEO)

Advertisement

Συνεργασία Hyundai- Canoo

“Άκυρο” από GM στο Nikola Badger

 

Advertisement