Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Το νέο οικονομικό van διανομών της Canoo (VIDEO)

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο οικονομικό van διανομών της Canoo (VIDEO)

Fleet Cars

Το νέο οικονομικό van διανομών της Canoo (VIDEO)

Fleet Cars

Η Canoo παρουσίασε το δεύτερο ηλεκτρικό της όχημα, ένα κλειστό φορτηγό για παραδόσεις και διανομές, που θα ξεκινήσει να παράγεται το 2022 με βασική τιμή τα 27.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η τιμή του είναι αναμφίβολα μαζί με τη σχεδιαστική του πρωτοτυπία, το μεγάλο και δυνατό χαρτί της Canoo που θα ξεκινήσει να το προσφέρει μέσα στο 2022.

Κανονικούς ρυθμούς παραγωγής, η εταιρεία αναμένει να φτάσει ένα χρόνο μετά. Το νέο van χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα «skateboard» με την προηγούμενη πρόταση της εταιρείας που είχε παρουσιαστεί στα τέλη του περασμένου έτους. Η πλατφόρμα προοριζόταν πάντα να υποστηρίζει πολλά στυλ αμαξώματος, με την Canoo να επιλέγει να εξελίξει ένα κλειστό φορτηγό για παραδόσεις και διανομές. Η Canoo πιστεύει ότι η απόδοση ενός ηλεκτρικού κινητήρα, καθώς και το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος σε σύγκριση με τα βενζινοκίνητα ή ντίζελ αντίστοιχα, θα κάνουν το όχημα παράδοσης ελκυστικό για εμπορικούς στόλους. Παρόμοια σκέψη οδήγησε και τις Rivian και Arrival, καθώς και αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και η Mercedes-Benz, για να εξελίξουν ηλεκτρικές εκδόσεις σε κάποια από τα επαγγελματικά τους οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Όπως και στις περιπτώσεις των «συμβατικών» εκδόσεων των επαγγελματικών οχημάτων του είδους, η Canoo θα προσφέρει εκδόσεις με χαμηλή και ψηλή οροφή του ηλεκτρικού της, που ονομάζεται MPDV1 και MPDV2, αντίστοιχα. Μια τρίτη ακόμα πιο μεγάλη έκδοση που ονομάζεται MPDV3 βρίσκεται επίσης σε διαδικασία εξέλιξης. Το μοντέλο θα προσφέρεται με μπαταρίες 40kWh, 60kWh και 80kWh, με εκτιμώμενη αυτονομία από 210, 306 και 370 χιλιόμετρα αντίστοιχα (στην έκδοση MPDV1). Με τη μεγαλύτερη μπαταρία, η γρήγορη φόρτιση μπορεί να επιτευχθεί με ρυθμό 30 λεπτών της ώρας, για να φτάσει η μπαταρία από το 20% στο 80%. Όλα τα παραπάνω, για τιμή εκκίνησης τα 27.000 ευρώ, ακούγονται άκρως εντυπωσιακά και ελκυστικά. Μένει να τα δούμε στην πορεία.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Συνεργασία Hyundai-Canoo

H Rivian έχει σχέδια για επέκταση στην Ευρώπη και την Κίνα

Advertisement

Καλοκαίρι του 2021 η παρουσίαση των μοντέλων της Rivian

 

 

Advertisement