Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Ford F-150 θα γίνει best seller

Ελλάδα 6:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Ford F-150 θα γίνει best seller

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Ford F-150 θα γίνει best seller

ΝΕΑ

Η Ford λανσάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό pick up, το F-150 Electric. Προσεχώς οι GMC, Tesla, Lordstown Motors, Rivian θα αποτελέσουν τον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Η Ford ξεκινά από πλεονεκτική θέση, καθώς το όνομα της σειράς F έχει τεράστια φήμη πίσω του. Πρόκειται για το όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Αυτή η φήμη παίζει ήδη μεγάλο ρόλο καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει πως το ενδιαφέρον για το F-150 Electric είναι τεράστιο.

Λόγω του «μεγάλου ενδιαφέροντος», η εταιρία θα παράγει 50% περισσότερα ηλεκτρικά F-150 από ό, τι είχε αρχικά προγραμματίσει. Η συγκεκριμένη κίνηση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την πίστη της Ford στο προϊόν, τη στιγμή μάλιστα που άρχισε να δέχεται τις πρώτες παραγγελίες από πελάτες. Η παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού θα δημιουργήσει επιπλέον 200 νέες θέσεις εργασίας.


Η αυτοκινητοβιομηχανία απασχολεί περίπου 8.600 άτομα για να κατασκευάσει, κατά μέσο όρο, περίπου 900.000 F -150 με θερμικούς κινητήρες ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 100 αυτοκίνητα ανά εργαζόμενο το χρόνο και με τον ίδιο ρυθμό, αναμένουμε να δούμε 50.000 ηλεκτρικά F-150 να εξέρχονται από την παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Το Ford F-150 Electric πρόκειται να κατασκευαστεί στο ιστορικό εργοστάσιο της Ford Rouge στο Dearborn του Μίσιγκαν, το οποίο είναι ένα από τα δύο εργοστάσια στα οποία παράγεται το F-150 στις ΗΠΑ. Επίσης μια επένδυση 150 εκατομμυρίων δολαρίων έρχεται στο Van Dyke Transmission Plant της Ford, καθώς αυτή η εγκατάσταση προετοιμάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων και κιβωτίων μετάδοσης από το επόμενο έτος, όσο θα αυξάνεται η παραγωγή της Ford Mustang Mach-E.
Το Ford F-150 Electric θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στα μέσα του 2022.

Διαβάστε ακόμη:

Πρώτη εικόνα του ηλεκτρικού Ford F-150

Advertisement

Μια εξαιρετική «πρόβλεψη» για το νέο Ford F-150 Raptor

To ηλεκτρικό Ford F-150 κάνει επίδειξη δύναμης (Video)

Advertisement