Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Hyundai – Canoo

Ελλάδα 20:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Hyundai – Canoo

ΝΕΑ

Συνεργασία Hyundai – Canoo

ΝΕΑ

Η Hyundai επιβεβαίωσε την από κοινού εξέλιξη πλατφόρμας για μελλοντικές εφαρμογές σε αυτοκίνητα, με την Αμερικάνικη εταιρεία Canoo.

Advertisement
Advertisement

Η Canoo, μια εταιρεία τεχνολογίας που έχει έδρα στο Λος Άντζελες, είναι η εκλεκτή της Hyundai για να συνεργαστούν προκειμένου να εξελίξουν από κοινού μια πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς. Με τη νέα αυτή πλατφόρμα που θα εξελίξουν από κοινού η Hyundai με την Canoo, η Κορεάτικη εταιρεία θα μπορέσει στο μέλλον θα παρουσιάσει ανταγωνιστικές προτάσεις στις μικρές κατηγορίες, εμφανίζοντας μοντέλα που θα τοποθετηθούν «απέναντι» σε αναγνωρίσιμα ηλεκτρικά όπως είναι το Renault ZOE και το Skoda Citigo.

Advertisement
Advertisement

Η νέα πλατφόρμα θα βασιστεί πάνω σε μια υπάρχουσα που έχει εξελίξει η Canoo, η οποία έχει διαβάθμιση μεγέθους και στη δομή της φιλοξενεί τα βασικά στοιχεία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όπως είναι η συστοιχία των μπαταριών και ο ηλεκτροκινητήρας. Οι προσδοκίες της Hyundai για το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνεργασίας, έχουν να κάνουν με την ευκολότερη συναρμολόγηση, την πιο εύκολη εξέλιξη για το εκάστοτε μοντέλο αλλά και η χαμηλότερη τιμή του τελικού προϊόντος.

Εκτός από τη σειρά με τα επιβατικά αυτοκίνητα που θα μπορούν να βασιστούν πάνω στη νέα πλατφόρμα, η Hyundai προσβλέπει και στην εξέλιξη μιας σειράς επαγγελματικών αυτοκινήτων που θα είναι «χτισμένα» πάνω στις εκάστοτε ανάγκες (PBV- Purpose Build Vehicles). Το πρώτο από τη συγκεκριμένη σειρά, παρουσιάστηκε από τη Hyundai στη φετινή CES που έγινε τον περασμένο μήνα.

Advertisement