Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι παραγγελίες του Tesla Cybertruck

Ελλάδα 11:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι παραγγελίες του Tesla Cybertruck

ΝΕΑ

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι παραγγελίες του Tesla Cybertruck

ΝΕΑ

Την τελευταία φορά που γράψαμε για τις επιφυλάξεις μας για το Cybertruck, το ηλεκτρικό pickup της Tesla είχε σημείωσε πάνω από 200.000 παραγγελίες, συμπεριλαμβανομένων βέβαια των 146.000 τις πρώτες 24 ώρες μετά την παρουσίαση του.

Advertisement
Advertisement

 

Αυτό συνέβη το Νοέμβριο του 2019, η τελευταία πληροφόρηση αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι ενδιαφέρονται άμεσα για την αγορά του. Σύμφωνα με την CybertruckOwnersClub, η εταιρεία του Elon Musk έχει συγκεντρώσει πάνω από 535.000 προ-παραγγελίες μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου. Με 100 δολάρια η καθεμιά, σημαίνει πως η Tesla έχει συγκεντρώσει πάνω από 53.500.000 δολάρια. Οι καταθέσεις είναι επιστρεφόμενες σε περίπτωση ακύρωσης της παραγγελίας, όμως, αυτοί οι απροσδόκητα υψηλοί αριθμοί αντιπροσωπεύουν κάτι σημαντικό. Στην πραγματικότητα, μερικοί από αυτούς που παρήγγειλαν δεν είδαν το Cybertruck από κοντά, πόσο μάλλον το οδήγησαν, οπότε είναι αδύνατο να πούμε πόσοι θα αλλάξουν γνώμη και θα απαιτήσουν επιστροφή χρημάτων. Εάν η Tesla ακολουθήσει τελικά το αρχικό σχέδιο στο αυτοκίνητο παραγωγής και δεν καθυστερήσει την παραγωγή του Cybertruck, τότε οι πρώτοι ιδιοκτήτες λογικά αναμένουν τις παραδόσεις νωρίτερα το 2021. Μέχρι τότε, εξαρτάται από τον Elon Musk στο κατά πόσο θα διατηρήσει έντονο το ενδιαφέρον για το όχημα με μηδενικές εκπομπές, ενώ, είμαστε βέβαιοι πως έχει πολλά πράγματα στο μυαλό για το πώς να το κάνει αυτό. Ας ελπίσουμε ότι πήρε μαθήματα από τα τελευταία παθήματα αν αποφασίσει να κάνει κάποια νέα κίνηση προσεχώς.

Το βασικό Cybertruck των 39.900 δολαρίων, προσφέρεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, φτάνει στα πρώτα 100 km/h από στάση σε 6,5 δεύτερα και η αυτονομία του ξεπερνά τα 400 km. Η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες ξεκινά από 49.900 δολάρια και χρειάζεται για το σπριντ από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h μόλις 4,5 δεύτερα με διαθέσιμη αυτονομία πάνω από 480 km με μία μόνο φόρτιση. Το κορυφαίο Cybertruck θα κοστίζει 69.900 δολάρια και θα εκτοξεύεται από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 2,9 δευτερόλεπτα ενώ η συνολική αυτονομία του με μια μόνο φόρτιση αναμένεται να ξεπερνά τα 800 km.

Advertisement
Advertisement