Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπορεί να επιστρέψει το Toyota MR2;

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπορεί να επιστρέψει το Toyota MR2;

ΝΕΑ

Μπορεί να επιστρέψει το Toyota MR2;

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της Toyota ήταν το MR2, το οποίο βγήκε από την ενεργό δράση το 2007.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν 15 χρόνια μετά την απόσυρσή του και η Toyota δεν φαίνεται να έχει στα πλάνα της μία πιθανή επιστροφή του, εν τούτοις ο σχεδιαστής Rain Prisk μας δείχνει την δική του άποψη που αφορά μία ουτοπική, μελλοντική εκδοχή του.

Παρά τις δηλώσεις ορισμένων στελεχών της ιαπωνικής φίρμας ότι ίσως το MR2 θα μπορούσε να ξαναβγεί στην παραγωγή, πολύ πιθανό με την μορφή συνεργασίας με την Porsche, όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση για την αναβίωσή του. Ήδη στη γκάμα των σπορ μοντέλων της Toyota υπάρχουν η Supra, το GR Yaris και το άρτι αφιχθέν GR 86.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν ταξιδεύουμε στον κόσμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας του Rain Prisk που μας παρουσιάζει μία μοντέρνα εκδοχή του MR2, που από την πρώτη ματιά δείχνει εξαιρετικά καλαίσθητο. Ένα πράγμα που αξίζει να επισημάνουμε, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι το ψηφιακό πρωτότυπο δείχνει σημαντικά πιο φουτουριστικό. Τουλάχιστον για την παράδοση που ακολουθεί το μοντέλο, καθώς το αρχέτυπο MR2 διέθετε μία σαφώς πιο απλή σχεδιαστική φιλοσοφία.

Τώρα, συνεχίζοντας την περιπλάνησή μας σε άλλους πλανήτες, θα μπορούσε το νέο MR2 να διαθέτει ένα τοποθετημένο στο κέντρο ηλεκτρικό μοτέρ και να είναι αμιγώς πισωκίνητο. Μάλιστα εάν και εφόσον υπήρχε συνεργασία με την Porsche, ίσως ο κινητήρας να σχεδιαζόταν και κατασκευαζόταν από την έμπειρη ομάδα των τεχνικών της γερμανικής φίρμας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla Roadster: Έρχεται το 2022
Η Mercedes-AMG επιβεβαιώνει ότι η νέα SL θα αντικαταστήσει την GT Roadster
MG Cyberster: Ένα εντυπωσιακό roadster από το μέλλον

 

Advertisement