Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MG Cyberster: Ένα εντυπωσιακό roadster από το μέλλον

Ελλάδα 21:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MG Cyberster: Ένα εντυπωσιακό roadster από το μέλλον

ΝΕΑ

MG Cyberster: Ένα εντυπωσιακό roadster από το μέλλον

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο roadster αποτυπώνει σε απόλυτο βαθμό το όραμά της MG για την αυτοκίνηση του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η MG να έχει περάσει στα χέρια του κινεζικού κολοσσού SAIC, αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως έχει αλλοιωθεί το σπορ DNA της. Η βρετανική εταιρεία, μάλιστα, φαίνεται πως ετοιμάζει και δύο νέα μοντέλα, ένα από τα οποία θα είναι ένα ηλεκτρικό σπορ coupe που θα εγκαινιάζει τη νέα εποχή της εταιρείας και θα διατεθεί σε ορισμένες αγορές εντός του 2021.

Προτού, όμως, γίνει το λανσάρισμα του coupe, η MG παρουσίασε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο που αποτυπώνει το σχεδιαστικό όραμά της για την αυτοκίνηση του μέλλοντος, ενώ ενδέχεται να αποτελεί τον προπομπό του έτερου μοντέλου που θα εξελίξει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, στο λογαριασμό της SAIC Design στο Instagram, παρουσιάστηκε το MG Cyberster Concept, ένα roadster με ιδιαίτερα επιθετική και ταυτόχρονα φουτουριστική εμφάνιση. Στο μπροστινό μέρος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το τραβηγμένο προς τα κάτω ρύγχος, ο επιθετικός προφυλακτήρας, οι έντονες γραμμώσεις στο καπό, αλλά και τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα.

Στο προφίλ δεσπόζουν τεράστιες πολυάκτινες ζάντες, αλλά και τα φουσκωμένα πίσω φτερά που προσφέρουν περαιτέρω δόσεις δυναμισμού στο roadster. Εξίσου ριζοσπαστικό με το εμπρός, είναι και το πίσω μέρος που υιοθετεί ένα ορθογώνιο μοτίβο. To τελευταίο τονίζεται από μια οριζόντια LED λωρίδα, με κάθετες άκρες που αγκαλιάζουν κάποια εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα. Η σχεδίαση των αυτών αντλεί έμπνευση από τη Σημαία της Ένωσης, την εθνική σημαία του Η.Β. και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Advertisement

Στο εσωτερικό η σχεδίαση είναι μινιμαλιστική, ενώ έχει δοθεί έμφαση στην ψηφιοποίηση. Για το τελευταίο φροντίζει ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, ένα μοντέρνας σχεδίασης τιμόνι που συνδυάζει λειτουργίες αφής και περιστροφικούς διακόπτες, ενώ όπως φαίνεται τόσο το σύστημα πολυμέσων όσο και το μοτέρ θα ενεργοποιούνται με δακτυλικό αποτύπωμα.

Advertisement

Σύμφωνα, τέλος, με τη MG, το Cyberster θα είναι ηλεκτρικό, θα επιταχύνει στα 100 χλμ,/ώρα σε περίπου 3,0 sec, ενώ η συνολική αυτονομία θα φτάνει έως τα 805 χλμ.

Διαβάστε επίσης:
Θα μπει στην παραγωγή το MG E-Motion
Νέα μάρκα- νέο πρωτότυπο
Teaser από τη SAIC για το pick up που ετοιμάζει

Advertisement