Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι γνωρίζουν το νέο Hyundai Ioniq 5 (videos)

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι γνωρίζουν το νέο Hyundai Ioniq 5 (videos)

ΝΕΑ

Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι γνωρίζουν το νέο Hyundai Ioniq 5 (videos)

ΝΕΑ

Οι δύο πρώην αντίπαλοι στη φάση των “16” του φετινού Champions League, είχαν την ευκαιρία να συστηθούν με το φουτουριστικό ηλεκτρικό crossover.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες η Hyundai παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq 5, ένα φουτουριστικό crossover που βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP.

Το μηδενικών εκπομπών ρύπων μοντέλο δεν έχει διατεθεί στην αγορά, αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποιοι που κατάφεραν να συστηθούν πρόωρα μαζί του.

Την… αποκλειστικότητα είχαν τόσο οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι όσο και της Ατλέτικο Μαδρίτης, δύο σύλλογοι που διατηρούν πολυετή χορηγική συνεργασία με τη νοτιοκορεατική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Ο αρχηγός της Τσέλσι Cesar Azpilicueta, ο τερματοφύλακας Edouard Mendy, ο αμυντικός Ben Chilwell και ο επιθετικός Olivier Giroud συμμετείχαν σε μια εντελώς διαφορετική προπόνηση. Τα αστέρια της Τσέλσι απέκρουσαν δεκάδες μπάλες ποδοσφαίρου από τη μηχανή εκτόξευσης που ηλεκτροδοτούσε το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai, Ioniq 5.

Αντίστοιχα, οι κορυφαίοι παίκτες Luis Suárez, Jan O blak και Marcos Llorente της Ατλέτικο απόλαυσαν μια πολύ διασκεδαστική και πρωτότυπη προπόνηση με τη συνδρομή του μεγάλου crossover Ioniq 5.

Advertisement

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq 5 διαθέτει την έξυπνη τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L) που επιτρέπει την παροχή ρεύματος σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή. Στην περίπτωσή μας ηλεκτροδότησε έναν εκτοξευτή μπαλών ποδοσφαίρου και ηλεκτρικούς διαδρόμους. Αυτό σημαίνει ότι η ισχυρή μπαταρία 800V του Ioniq 5 μπορεί να λειτουργήσει ως πρίζα 110 / 220V για άλλες ηλεκτρικές συσκευές προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στους χρήστες.

Τα μηχανήματα συνδέθηκαν στο Ioniq 5, δυσκολεύοντας την προπόνηση των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Τσέλσι καθώς οι μπάλες εκτοξεύονταν προς αυτούς με μεγάλη ταχύτητα. Αντίστοιχα, στην περίπτωση της Ατλέτικο κατά τη διάρκεια της προπόνησης οι ηλεκτρικοί διάδρομοι συνδέθηκαν με το Ioniq 5, το οποίο χάρη στην έξυπνη τεχνολογία V2L, επέτρεψε στους παίκτες να κάνουν τις ασκήσεις τους στον εξωτερικό χώρο του προπονητικού κέντρου του συλλόγου.

Advertisement

Το Ioniq 5 βασίζεται στη νέα πλατφόρμα, αποκλειστικά για BEV (Battery Electric Vehicles) οχήματα, που εξελίχθηκε από το Hyundai Motor Group και ονομάζεται Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της γκάμας προϊόντων της νέας μάρκας IONIQ και διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως η ηλιακή οροφή και οι ζάντες αλουμινίου 20”.

Με φορτιστή 350 kW, το IONIQ 5 μπορεί να φορτίσει από το 10% έως το 80% της μπαταρίας του σε μόλις 18 λεπτά. Οι χρήστες του Ioniq 5 χρειάζεται να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους μόνο για πέντε λεπτά για να εξασφαλίσουν 100 km αυτονομίας, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Advertisement

Το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού μεγάλου crossover Ioniq 5 είναι το πρώτο βήματης Hyundaiπρος στην επίτευξη των στόχων της για καθαρή κινητικότητα με εξελιγμένα ηλεκτρικά μοντέλα. Μετά το Ioniq 5, η Hyundai θα εμπλουτίσει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών Ioniq με ένα ηλεκτρικό sedan (το Ioniq 6), καθώς και με ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV (το Ioniq 7).

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμή: Hyundai i30 Fastback 1.5 T-GDi 160 PS 48V
Το νέο, σπορ Hyundai Kona Ν αποκαλύπτεται
Δοκιμή: Hyundai i20 1.2 84ps