Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Τα αυτοκίνητα της Huawei στην Ελλάδα

Ελλάδα 23:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Τα αυτοκίνητα της Huawei στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Τα αυτοκίνητα της Huawei στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Ακόμα ένας κολοσσός μπαίνει στη μεγάλη βιομηχανία της αυτοκίνησης. Η Huawei παρουσιάζει τα πρώτα της αυτοκίνητα και έρχεται άμεσα και στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Όπως έμαθε το newsauto, η μεγάλη Huawei έρχεται στην Ελλάδα, έχοντας ήδη συμφωνήσει με Έλληνα εισαγωγέα, το όνομα του οποίου θα σας αποκαλύψουμε τις επόμενες ημέρες… Πρόκειται για όμιλο που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται μετά το Πάσχα ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται μετά το καλοκαίρι…

Η Huawei, γνωστή κυρίως για τις καινοτομίες της στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, διευρύνει το πεδίο δράσης της με την είσοδο στην αγορά αυτοκινήτων. Με την παρουσίαση διάφορων μοντέλων που ήδη βρίσκονται στην παραγωγή, η Huawei στοχεύει να κατακτήσει μεγάλο μερίδιο της αυτοκινητιστικής αγοράς στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Μοντέλα σε Παραγωγή
Τα πρώτα αυτοκίνητα της Huawei που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά είναι υβριδικά και ηλεκτρικά, προσφέροντας έναν συνδυασμό υψηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους λειτουργίας. Τα μοντέλα αυτά χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες μπαταριών και ηλεκτρικών μοτέρ, ενσωματώνοντας την τεχνολογία αυτονομίας που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, τα αυτοκίνητα της Huawei υπόσχονται να είναι ανταγωνιστικά τόσο σε τεχνολογία όσο και σε τιμή.

Ένα από αυτά, ο μεγάλος αντίπαλος του Tesla Model 3,  το EV Luxeed, με την κωδική ονομασία EH3.

Το Luxeed περιγράφεται Είναι ένα ηλεκτρικό κουπέ, αλλά μοιάζει περισσότερο με ένα τετράθυρο σεντάν με κομψή γραμμή, premium επιφάνειες και μοντέρνα στιλιστικά στοιχεία.

Advertisement

Θα είναι το πρώτο όχημα που θα διαθέτει το λογισμικό HarmonyOS 4 της Huawei, προσφέροντας προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας όταν συνδυάζεται με smartphones και smartwatches της Huawei.

Το ηλεκτρικό όχημα θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική E0X, που χρησιμοποιείται επίσης στα premium EVs Exeed Sterra ES και ET της Chery.

Advertisement

Περιλαμβάνει ένα πακέτο μπαταριών που προέρχεται από την CATL, παρέχοντας περίπου 700 χιλιόμετρα αυτονομίας, μαζί με διπλούς ηλεκτροκινητήρες.

Για την ασφάλεια και τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, το Luxeed θα χρησιμοποιεί το σύστημα έξυπνης οδήγησης ADS 2.0 της Huawei, εξοπλισμένο με LiDAR τοποθετημένο στην οροφή, 11 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, 12 ραντάρ υπερήχων και 3 ραντάρ μικροκυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αυτοκίνητα της Huawei θα είναι ιδιαίτερα οικονομικά σε σχέση με άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά. Αυτό αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της εταιρείας, καθώς επιδιώκει να κάνει την πράσινη μεταφορά πιο προσιτή για ένα ευρύτερο κοινό.

Advertisement

Η τιμή του Huawei EH3, φημολογείται πως θα ξεκινάει από τα μολις 25.000 ευρώ…

Ηδη η εταιρεία ετοιμάζει και ένα μεγάλο σεντάν (διαβάστε ΕΔΩ), και ένα ακόμα SUV…