Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού το νέο αυτοκίνητο της Huawei, που έρχεται στην Ευρώπη!

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού το νέο αυτοκίνητο της Huawei, που έρχεται στην Ευρώπη!

ΝΕΑ

Ιδού το νέο αυτοκίνητο της Huawei, που έρχεται στην Ευρώπη!

ΝΕΑ

Το Stelato S9 θα παρουσιαστεί επίσημα τον επόμενο μήνα και δεν θα περιοριστεί στην κινεζική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Αν δεν έχετε ακούσει ξανά για την Stelato, μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνοι! Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν νέες επωνυμίες πιο γρήγορα από τις… γεύσεις παγωτού, αυτές τις μέρες, επομένως η παρακολούθηση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη.

Η Stelato είναι ο καρπός της κοινοπραξίας μεταξύ του κολοσσού της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών, Huawei και της BAIC και το S9 είναι το πρώτο της, αρκετά εντυπωσιακό, μοντέλο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο σεντάν, το οποίο ναι, παρουσιάζει αρκετές σχεδιαστικές ομοιότητες με το Luxeed S7, το πρώτο αυτοκίνητο της Huawei, σε συνεργασία με την Chery.

Advertisement
Advertisement

Για την ακρίβεια, οι ομοιότητες είναι τόσο μεγάλες, που υποδηλώνουν ότι πιθανότατα αποτελούν έργο της ίδιας σχεδιαστικής ομάδας, με μοναδική ειδοποιό διαφορά τις διαστάσεις. Το Stelato S9 έχει μήκος 5.160 mm, πλάτος 1.987 mm και ύψος 1.486 mm, ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται στα 3.050 mm.

Είναι ξεκάθαρο ότι με αυτό το μέγεθος, το νέο ηλεκτρικό σεντάν, ανταγωνίζεται -στην κινεζική αγορά- το Tesla Model S, αλλά και τα αντίστοιχα γερμανικά μοντέλο, τη Mercedes-Benz EQS sedan και τη BMW i7.

Σε ό,τι αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές, δεν έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι οι διπλοί ηλεκτροκινητήρες (με απόδοση από 212 έως 304 ίππους) προέρχονται από τη Huawei και οι μπαταρίες από την CATL.

Advertisement

Η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου, θα γίνει τον Απρίλιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το Stelato S9 δεν θα περιοριστεί στην εγχώρια αγορά, αλλά θα φτάσει και στην Ευρώπη.