Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την ηλεκτρική Mercedes των 1.000 χλμ. αυτονομίας

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντίστροφη μέτρηση για την ηλεκτρική Mercedes των 1.000 χλμ. αυτονομίας

ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την ηλεκτρική Mercedes των 1.000 χλμ. αυτονομίας

ΝΕΑ

Μόνο μερικές μέρες απομένουν μέχρι να αποκαλυφθεί στον αυτοκινητικό κόσμο το μοντέλο-βιτρίνα της Mercedes, με τον κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή και την ασυναγώνιστη ενεργειακή αποδοτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αποκάλυψη της ριζοσπαστικής πρωτότυπης Mercedes Vision EQXX, στο πλαίσιο ενός διαδικτυακού event που είναι προγραμματισμένο για τις 3 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία από τη Στουτγάρδη ανακοινώνει ότι το ηλεκτρικό sedan θα είναι το πιο αποδοτικό τετράτροχο προϊόν στην ιστορία της, επιτυγχάνοντας αυτονομία άνω των 1.000 χλμ. και μονοψήφια κατανάλωση ενέργειας.

Για την επίτευξη των παραπάνω, η εταιρεία έχει ακολουθήσει ευλαβικά τις βασικές αρχές σχεδιασμού, όπως είναι η εκτενής χρήση ελαφρών υλικών, η «σμίκρυνση» του συστήματος πρόωσης και το αεροδυναμικό design.

Advertisement
Advertisement

Μια πρώτη γεύση για το τελευταίο προσφέρει και μια teaser εικόνα (δείτε την κεντρική φωτογραφία) της εταιρείας, όπου διαγράφεται η σιλουέτα της Vision EQXX, με κύριο χαρακτηριστικό της την έντονα επικλινή οροφή με κοφτό τελείωμα αμαξώματος «Kamm tail».

Εν αντιθέσει, μάλιστα, με τα υπάρχοντα ηλεκτρικά sedan της, EQS και EQE, το επερχόμενο πρωτότυπο φέρει πιο συμβατική σχεδίαση, με μακρύτερους προβόλους και μικρότερο χώρο για τους επιβάτες, κάτι που υποδηλώνει πως στην προκειμένη περίπτωση η ευρυχωρία δεν είναι προτεραιότητα.

Advertisement

Η πρωτότυπη Vision EQXX θα αποτελεί την τεχνολογική βιτρίνα των μελλοντικών ηλεκτρικών της Mercedes, όραμα της οποίας είναι να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και του software.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το concept car θα συνιστά το επιστέγασμα της συνεργασίας ποικίλων εξειδικευμένων ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος εξέλιξης κινητήρων για τη Formula 1 (F1 High Performance Powertrain division – HPP).

Advertisement

Οι άνθρωποι του brand έχουν ανακοινώσει ότι η ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών της EQXX θα είναι 20% μεγαλύτερη απ’ότι αυτή των υφιστάμενων μοντέλων της,  και ο αεροδυναμικός συντελεστής, ενδέχεται να είναι ακόμα καλύτερος από αυτόν (Cd: 0,20) της EQS.

Περισσότερες πληροφορίες θα γνωστοποιηθούν την τρίτη μέρα του Ιανουαρίου, κατά την αποκάλυψη της Vision EQXX.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes κέρδισε την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση
Δοκιμή: Mercedes-Benz A 250 e Sedan
Οι πιστοί πελάτες έσωσαν τη Mercedes SL