Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καταφτάνει η Mercedes με την αυτονομία των 1.000 χλμ.

Ελλάδα 1:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καταφτάνει η Mercedes με την αυτονομία των 1.000 χλμ.

ΝΕΑ

Καταφτάνει η Mercedes με την αυτονομία των 1.000 χλμ.

ΝΕΑ

Η EQXX, το μοντέλο-ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της μάρκας, θα συστηθεί σύντομα στους φίλους του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην 130χρονη ιστορία της ετοιμάζεται να αποκαλύψει η Mercedes, στις 3 Ιανουαρίου του 2022. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο compact όχημα υπό την ονομασία “EQXX” που, μολονότι δεν αναμένεται να διατεθεί στην αγορά, θα αποτελεί την τεχνολογική βιτρίνα της εταιρείας από τη Στουτγάρδη και θα ενσαρκώνει το όραμά της για την ηλεκτρική κινητικότητα του μέλλοντος.

Τα αποκαλυπτήρια ανακοινώθηκαν από τον COO της Mercedes, Markus Schäfer μέσω δημοσίευσής του στο Linkedin, όπου μας προϊδεάζει για όσα πρέπει να περιμένουμε.

Η EQXX λογίζεται ως ένα μοντέλο-σταθμός για για την εταιρεία, δεδομένου ότι η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 1.000 χλμ. (έως και 1.200) και η κατανάλωση ενέργειας θα περιορίζεται σε μονοψήφιο νούμερο, σύμφωνα με τον Schäfer.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών της EQXX θα είναι 20% μεγαλύτερη απ’ότι αυτή των υφιστάμενων μοντέλων της, ο αεροδυναμικός συντελεστής θα είναι εκ των κορυφαίων στον αυτοκινητικό κόσμο και η σχεδίαση θα είναι αρκετά ριζοσπαστική.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, μεγάλη συμμετοχή στο πρότζεκτ είχε και το τμήμα εξέλιξης κινητήρων για τη Formula 1 (F1 High Performance Powertrain division – HPP).

Advertisement

Η Mercedes θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία που θα αντλήσει από την εξέλιξη του μοντέλου για μελλοντικά της πρότζεκτ, με κάποιες από τις τεχνολογίες να υιοθετούνται και από τα επόμενα ηλεκτρικά της.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Mercedes είναι από το 2025 όλα της τα μοντέλα να διατίθενται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, την ίδια ώρα που θα επενδύσει πάνω από 40 δισ. ευρώ, πολλά εκ των οποίων για τη δημιουργία 8 εργοστασίων παραγωγής μπαταριών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σχεδόν έτοιμη η νέα Mercedes-AMG S 63 με τον υβριδικό V8
Διαθέσιμη στην Ελλάδα η Mercedes EQB – Πόσο κοστίζει;
Πόσο κοστίζει η Mercedes C-Class All-Terrain στην Ελλάδα;