Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι πιστοί πελάτες έσωσαν τη Mercedes SL

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι πιστοί πελάτες έσωσαν τη Mercedes SL

ΝΕΑ

Οι πιστοί πελάτες έσωσαν τη Mercedes SL

ΝΕΑ

Τα τελευταία χρόνια, οι πωλήσεις της Mercedes-Benz SL εμφανίζονται να «αποδυναμώνονται» διαρκώς αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αποκαλύψει πρόσφατα την ολοκαίνουργια γενιά του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, η έβδομη γενιά της Mercedes-Benz SL, έρχεται να «ξυπνήσει» το ενδιαφέρον του κοινού για τα αυτοκίνητα του είδους.

Το 2020, η Mercedes-Benz σημείωσε μόλις 1.300 πωλήσεις του μοντέλου της SL, αριθμός που αποτελεί περίπου το ένα δέκατο από τα νούμερα που το μοντέλο σημείωνε στις αρχές της 10ετίας. Βασικοί παράγοντες όπως η κληρονομιά της SL, η παρουσία της με την οροφή που ανοίγει και προσφέρει την αίσθηση ενός καθαρόαιμου roadster αλλά και μια μερίδα των πελατών της μάρκας που αποδεικνύεται ιδιαίτερα «ζεστή» απέναντι σε κάθε γενιά του μοντέλου, κάνουν την εταιρεία να συνεχίζει με την εξέλιξη και τη διάθεση του μοντέλου στις αγορές.

Advertisement
Advertisement

Τις εκτιμήσεις αυτές, αναγνωρίζει απόλυτα και η ίδια η εταιρεία. Ενδιαφέρον έχει επίσης και η αναφορά των ειδικών αναλυτών στις ΗΠΑ, που κάνουν λόγο για επηρεασμό της εμπορικής πορείας της Mercedes-Benz SL και από την άφιξη του Lexus LC. Το μοντέλο της Lexus αναμένεται να κλείσει τη φετινή χρονιά με πωλήσεις που θα φτάσουν τις 3.000, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 35% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Σημαντικό ρόλο στη μείωση του μεριδίου σε αυτή την κατηγορία των αυτοκινήτων, παίζει σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές και η παρουσία της Tesla, που έχει «μπει» για τα καλά σε κάθε συζήτηση ενδιαφερόμενων αγοραστών, ακόμα και για αυτοκίνητα επιδόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes-Benz C 180
Mercedes-Benz SL: Διαχρονικά το πιο λαμπρό αστέρι
Ο EuroNCAP «έλιωσε» 11 δημοφιλή μοντέλα! (+videos)

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement