Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανατροπή για το Opel Grandland

Ελλάδα 11:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή για το Opel Grandland

ΝΕΑ

Ανατροπή για το Opel Grandland

ΝΕΑ

Το μεγάλο μοντέλο της Opel θα αντικατασταθεί αλλά το νέο θα εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε ως τώρα.

Advertisement
Advertisement

Το Grandland παρουσιάστηκε το 2017 και ήταν ένα από τα μοντέλα που προκάλεσαν εντύπωση εκείνη τη χρονιά. Η Opel προσπάθησε να ενταχθεί ουσιαστικότερα στην κατηγορία των crossover οχημάτων, υπό τη βοήθεια του Ομίλου PSA τότε.

Ωστόσο, υπό τη σκέπη τού Ομίλου Stellantis, πλέον, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, όπως και η εποχή. Η γερμανική εταιρεία, προγραμματίζει τον αντικαταστάτη του ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Όμως, το νέο μοντέλο θα είναι εντελώς διαφορετικής τεχνολογίας από το παρόν και δεν είναι σίγουρο ότι θα εξακολουθεί να ονομάζεται Grandland. Όπως έγινε γνωστό, θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και θα βασίζεται στην πλατφόρμα «STLA Medium».

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι το καινούργιο μοντέλο θα διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας μεταξύ 87 kWh έως 104 kWh και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του θα μπορεί να φτάνει μεταξύ 592 και 700 χλμ. Αναφορικά με την απόδοσή του η μέγιστη ισχύς του θα κυμαίνεται μεταξύ 170 και 330 ίππους, αναλόγως της έκδοσής του.

Όπως έχει ανακοινωθεί ο Όμιλος Stellantis θα επενδύσει 130 εκατομμύρια ευρώ στην αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο της Opel το οποίο βρίσκεται στο Eisenach (κεντρική Γερμανία) στο οποίο θα κατασκευάζεται.

Advertisement

Η δημιουργία τού νέου Grandland είναι ακόμα ένα βήμα προς την προσπάθεια της γερμανικής εταιρίας να γίνει ένας κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από το 2028 και έπειτα.

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου θα είναι το τέταρτο κατά σειρά όχημα αυτής της τεχνολογίας στην γκάμα της, μετά τα αμιγώς ηλεκτρικά Corsa, Mokka και Astra, αναφορικά με τα επιβατικά οχήματά της.

Advertisement

Έπειτα από την παρουσίαση του ηλεκτρικού Grandland, η Opel έχει ανακοινώσει ότι θα ακολουθήσουν τα καινούργια Manta και Insignia. Το πρώτο δεν θα είναι τελικά ένα coupé σπορτίφ όχημα, αντίστοιχο αυτού του παρελθόντος, αλλά ένα SUV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με το νέο Opel Grandland στη Λευκάδα (+video)
Opel Corsa: Επετειακή έκδοση 40 Years
Η Opel έσπασε το κοντέρ των πωλήσεων τον Ιανουάριο!