ΝΕΑ

Η Stellantis κάνει άνοιγμα στη γεωθερμία

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Stellantis κάνει άνοιγμα στη γεωθερμία

ΝΕΑ

Η Stellantis κάνει άνοιγμα στη γεωθερμία

ΝΕΑ

Η Stellantis προσπαθεί να βρει εναλλακτικούς τρόπους μείωσης των εκπομπών CO2 στα εργοστάσια του ομίλου.

Advertisement

Η στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών σε φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις μετακίνησης έχει οδηγήσει στην έξαρση της ηλεκτροκίνησης. Τα εργοστάσια ωστόσο δεν κοιτάζουν μόνο το τελικό προϊόν να είναι «πράσινο», αλλά θέλουν όλη η γραμμή παραγωγής να γίνει βιώσιμη με αυξημένη ουδετερότητα στις εκπομπές άνθρακα.

Η Stellantis είναι από τους Ομίλους που πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις και το έχουν αποδείξει με τα αμέτρητα υβριδικά και ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει ωστόσο είναι η συνεχής αναζήτηση για εναλλακτικές πηγές ενέργειας και στη λειτουργία των εργοστασίων του Ομίλου. Αυτός είναι ο λόγος της συνεργασίας με την Vulcan Energy Resources στον τομέα της γεωθερμίας.

Advertisement

Για πρώτη φορά η Stellantis αποφασίζει να ασχοληθεί με την γεωθερμική ενέργεια και η πρώτη εφαρμογή θα γίνει στο εργοστάσιο Russelsheim στη Γερμανία. Η Vulcan θα πραγματοποιήσει μια εκτενέστατη έρευνα στην περιοχή για κατασκευή μονάδας γεωθερμίας και αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν οι μελέτες εξόρυξης και εκμετάλλευσης. Η διαδικασία θα ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο από τώρα.

Στο εργοστάσιο του Russelsheim κατασκευάζεται αυτήν τη στιγμή το DS4 και το νέο Opel Astra. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μπορεί από το 2025 κιόλας η συγκεκριμένη μονάδα να λειτουργεί με τη βοήθεια της γεωθερμικής ενέργειας, ενώ οι προοπτικές είναι τέτοιες που μπορεί ακόμα και να προμηθεύσει ενέργεια στην ευρύτερη περιοχή. Ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, σχολίασε: «Η συνεργασία με την Vulcan ενισχύει τη δέσμευσή μας για την προώθηση καθαρής ενέργειας σε όλη τη γραμμή παραγωγής».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς είναι η εμπορική πορεία του Ομίλου Stellantis;
Ο Carlos Tavares της Stellantis για τις εκθέσεις αυτοκινήτων
H Stellantis «απαντά» στις απειλές Putin

Advertisement