Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Opel Corsa: Επετειακή έκδοση 40 Years

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel Corsa: Επετειακή έκδοση 40 Years

ΝΕΑ

Opel Corsa: Επετειακή έκδοση 40 Years

ΝΕΑ

Η Opel γιόρτασε την επέτειο των 40 χρόνων του θρυλικού Corsa με μια ειδική έκδοση 40 Years.

Advertisement
Advertisement

Το 2022 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για την Opel από πολλές απόψεις. Οι πωλήσεις των μοντέλων της ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τόσο στην χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, επέστρεψε στην γκάμα της το θρυλικό Astra, ασχολήθηκε σοβαρά με την ηλεκτροκίνηση και φυσικά γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυση του εικονικού Corsa.

Για να γιορτάσει το σημαντικό ορόσημο των 40 χρόνων του Corsa, η Opel αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση. Το Corsa 40 Years σχεδιαστικά ακολουθεί τη δομή του νέου Corsa, ωστόσο έρχεται με ιδιαίτερες πινελιές και εξοπλισμό για να τιμήσει το δημοφιλέστατο supermini των Γερμανών.

Advertisement
Advertisement

Βασικό συστατικό της ειδικής έκδοσης είναι ο χρωματισμός ο οποίος είναι στο κόκκινο Rekord Red παραπέμποντας στο βάψιμο του πρώτου Corsa του 1982. Για να δώσει έναν ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα στο μοντέλο η Opel πρόσθεσε μαύρες ζάντες 17 ιντσών Diamond cut και μαύρη οροφή με την διχρωμία να εξασφαλίζει μια διαφορετικότητα στην έκδοση.

Τα τζάμια είναι φιμέ (Privacy), έχουν προστεθεί LED προβολείς ομίχλης στα άκρα του προφυλακτήρα, ενώ τα σήματα εμπρός και πίσω έχουν βαφτεί μαύρα. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα ακολουθούν την σχεδιαστική ρετρό φιλοσοφία της δεκαετίας του 1980, ενώ στο ταμπλό έχει τοποθετηθεί ειδική πλακέτα αρίθμησης για τα 1.982 μοντέλα που κατασκευάστηκαν.

Advertisement

Στο τεχνικό κομμάτι, το Corsa 40 Years διαθέτει σύστημα συνδεσιμότητας με Apple CarPlay / Android Auto και συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως ειδοποίηση πρόσκρουσης και σύστημα αυτόματης πέδησης. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο με τον κινητήρα 1.2 λίτρων των 100 ίππων με αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων στην τιμή που ξεκινάει από τις 22.400 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμα πιο δυναμικό Opel Astra GSe από την Irmscher
H Opel Βελμάρ στη HORECA 2023
Opel Grandland: Ο οικογενειάρχης στα καλύτερα του