Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Opel Grandland GSe (+Video)

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το Opel Grandland GSe (+Video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Opel Grandland GSe (+Video)

ΝΕΑ

H Opel δημιούργησε μια ακόμα εκδοχή τού Grandland η οποία δεν διακρίνεται μόνο για την εμφάνισή του και το στυλ του αλλά για τον χαρακτήρα που του προσδίδουν τα τρία γράμματα «GSe».

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά, το Grandland GSe είναι η πιο σπορτίφ Plug-in Hybrid έκδοση του πρακτικού, οικογενειακού μοντέλου της Opel. Υπό το πρίσμα του Ομίλου Stellantis τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας θέλησαν να δείξουν ότι διατηρούν την ταυτότητά τους και την ικανότητά τους να προσφέρουν οχήματα που να διακρίνονται και για τις επιδόσεις τους και τα δυναμικά χαρακτηριστικά τους.

Το Grandland GSe (Grand Sport electric), διαθέτει υβριδική διάταξη η οποία αποτελείται από τον χωρητικότητας 1,6 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός και έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Ουσιαστικά είναι το σύστημα που υπάρχει ήδη στο Grandland Plug-in Hybrid. Θυμίζουμε ότι ο θερμικός κινητήρας αποδίδει 200 ίππους/6.000 σ.α.λ., ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας (που λειτουργεί και ως σύστημα «Start/Stop») αποδίδει 110 ίππους και ο πίσω (που συμβάλλει και στη δυνατότητα τετρακίνησης του οχήματος) 113 ίππους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συνδυαστική μέγιστη ισχύς του είναι 300 ίπποι, η μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του είναι 1,3 λίτρα/100 χλμ. (κατά «WLTP») και η μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα 29-31 γραμ./χλμ. (κατά «WLTP»). Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του, το Grandland GSe επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 235 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, για να έχει περισσότερο σπορ αίσθηση και καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά, η ανάρτησή του είναι περισσότερο σφιχτή σε ρυθμίσεις οι οποία παραπέμπει στην αντίστοιχη ιστορία της Opel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Opel με το Corsa-e Rally στα FIA Motorsport Games
Δοκιμή: Opel Astra 1.2T 130 PS
Επίσημο: Αυτό είναι το Opel Astra GSe