Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με το νέο Opel Grandland στη Λευκάδα (+video)

Ελλάδα 19:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το νέο Opel Grandland στη Λευκάδα (+video)

ΝΕΑ

Με το νέο Opel Grandland στη Λευκάδα (+video)

ΝΕΑ

Toλμηρό και σούπερ μοντέρνο σε εμφάνιση, με μεγάλους χώρους και μία premium αύρα στον τρόπο που κινείται, το νέο Opel Grandland είναι η απόλυτη επιλογή για ένα ένα SUV που του αρέσουν τα άνετα ταξίδια. Και το ταξίδι μας στην Λευκάδα αποδεικνύει ότι η Opel έχει ήδη κάτι πραγματικά grand για τη νέα της εποχή.

Advertisement
Advertisement

Κάθε ταξίδι, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο, είναι μία υπόσχεση. Μία υπόσχεση ανακάλυψης, μία υπόσχεση καλής ζωής, η υπόσχεση μιας νέας αρχής. Και σε ένα τέτοιο ταξίδι μιας νέας αρχής βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό η Opel . Μια Opel που αλλάζει γοργά, γίνεται πιο εκφραστική και μοντέρνα, φέρνοντας μία σειρά νέων μοντέλων που εντυπωσιάζουν όχι μόνο για την σχεδιαστική τους ευρηματικότητα αλλά και για τις καινοτόμες τεχνολογίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της βιομηχανικής αυτοπεποίθησης που αποπνέει η σύγχρονη Opel είναι το νέο Opel Grandland. Η ναυαρχίδα των SUV της εταιρίας, η οποία χάρη στις εντυπωσιακές γραμμές του και το τολμηρό design διεκδικεί μία θέση ανάμεσα στα πιο χαρισματικά και ολοκληρωμένα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Kάτι πραγματικά grand σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από τυποποιημένα και χωρίς ενδιαφέρον SUV.

Ακολουθώντας την νέα σχεδιαστικής της “γλώσσα”, η εταιρία αναπτύσσει και στο Grandland την πολύ εντυπωσιακή ιδέα του Opel Vizor. Η μίνιμαλ αλλά τόσο χαρακτηριστική αυτή μάσκα, δίνει μία πολύ μοντέρνα ταυτότητα στο αυτοκίνητο. Και όπως διαπιστώσαμε στην διήμερη παρουσία μας στην Λευκάδα, αρέσει πολύ και κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις με το καθαρό όσο και επιβλητικό του παρουσιαστικό.

Advertisement
Advertisement

Το Opel Vizor καταλαμβάνει όλο το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, έχοντας ενσωματώσει στην γυαλιστερή του επιφάνεια και το σήμα της εταιρίας. Το ίδιο σήμα βρίσκεται και στο πίσω μέρος μαζί με το όνομα του αυτοκινήτου σε πολύ μοντέρνα γραμματοσειρά.

Το οπτικό εφέ αυτής της νέας μάσκας τονίζεται ακόμα περισσότερο από τα πολύ εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, τα οποία προσδίδουν έναν έξτρα δυναμισμό και κύρος στην παρουσία του Grandland στον δρόμο. Τα φωτιστικά σώματα μάλιστα συνεισφέρουν με ένα ακόμα τεχνολογικό highlight στο αυτοκίνητο, χάρη στην τεχνολογία Intellilux Led Pixel Light.

Advertisement

Πρόκειται για ένα προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού, το οποίο αποτελείται από 168 στοιχεία LED (84 ανά προβολέα), τα οποία μέσω ενός εξελιγμένου ηλεκτρονικού συστήματος και της κάμερας στο παρμπρίζ προσαρμόζουν την δέσμη του φωτός ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στον δρόμο.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η βέλτιστη απόδοση για τον οδηγό χωρίς “νεκρά” σημεία εμπρός του φωτισμού εμπρός του, ενώ παράλληλα δεν ενοχλούνται τα αυτοκίνητα που έρχονται από απέναντι, εξασφαλίζοντας έτσι πολύ υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

Advertisement

Για τη νυχτερινή οδήγηση πάντως η Opel έχει έναν ακόμα “άσσο” στο μανίκι της. Το ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα Night Vision, μία σύγχρονη εκδοχή νυχτερινής όρασης η οποία βασίζεται σε μία προηγμένη κάμερα υπερύθρων στη μάσκα του αυτοκινήτου και μπορεί να ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα σε απόσταση έως και 100 μέτρα εμπρός από το αυτοκίνητο.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αναγνώρισης της διαφοράς θερμοκρασίας των ζώντων οργανισμών με το περιβάλλον, ενώ όταν αναγνωριστεί κάποιο τέτοιο εμπόδιο, προβάλλεται η εικόνα του στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Advertisement

Μάλιστα, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, το σύστημα Night Vision είναι σε άμεση συνεργασία με το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε ακόμα και αν ο οδηγός δεν έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο, το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί μόνο του έτσι ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το νέο Grandland διαθέτει μερικές ακόμα πολύ elegant σχεδιαστικές πινελιές, όπως οι πανέμορφες διχρωμίες μεταξύ αμαξώματος και μαύρης οροφής αλλά και οι προφυλακτήρες και τα πλαϊνά προστατευτικά πάνελ τα οποία βάφονται σε ένα πολύ luxury και στιλάτο high gloss μαύρο χρώμα, ανάλογα με το ποια από τις τέσσερις επιλογές εξοπλισμού θα επιλέξει ο πελάτης.

Άνετο και premium ποιότητας σαλόνι

Περνώντας στο εσωτερικό, η Opel συνεχίζει να ξαφνιάζει ευχάριστα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της. Και αυτό που κυριαρχεί αμέσως στο οπτικό πεδίο του οδηγού, είναι το εξαιρετικής σύλληψης και εκτέλεσης Opel Pure Panel. Πρόκειται για ένα πλήρως ψηφιοποιημένο περιβάλλον με δύο μεγάλες οθόνες οι οποίες μάλιστα είναι στραμμένες προς τον οδηγό για καλύτερη οπτική επαφή.

Η πρώτη από τις δύο οθόνες αφορά τον πίνακα οργάνων και 12 χορταστικών ιντσών. Σε αυτόν προβάλλονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την λειτουργία του αυτοκινήτου, καθώς και ενδείξεις από το trip computer κ.ά.

Η δεύτερη οθόνη είναι 10 ιντσών και αφορά το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε ότι αφορά το λειτουργικό του, έχει γίνει πιο απλό και κατανοητό για τον χρήστη, ο οποίος δεν χρειάζεται να ψάχνει μέσα σε πολλαπλά μενού για να επιλέξει μία λειτουργία.

Ως προς το τελευταίο η Opel ακολουθεί έναν δρόμο που σύμφωνα με έρευνες εκτιμούν όλο και περισσότερο οι σύγχρονοι καταναλωτές. Διατηρεί δηλαδή αρκετούς από τους φυσικούς διακόπτες, κυρίως για τον χειρισμό του κλιματισμού, κάτι που κάνει αρκετά πιο εύκολη την ζωή του οδηγού και των επιβατών.

Σε συνδυασμό με τους διακόπτες που βρίσκονται πάνω στο πολυχρηστικό τιμόνι, ο χειρισμός και ο έλεγχος σημαντικών λειτουργιών του αυτοκινήτου είναι πραγματικό παιχνιδάκι και με απόλυτα εργονομικό τρόπο.

Το δεύτερο πράγμα που σε κερδίζει με το που θα μπεις στο σαλόνι του νέου Grandland είναι η αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης που νιώθεις από την πρώτη στιγμή. Αυτό προκύπτει από την εξαιρετική εκμετάλλευση των χώρων, οι οποίοι είναι ικανοί να φιλοξενήσουν έως και πέντε ενήλικες επιβάτες.

Οι πίσω μάλιστα έχουν αρκετό “αέρα” εμπρός από τα γόνατα και πάνω από τα κεφάλια τους, ενώ ο μεσαίος δεν θα στριμωχτεί ιδιαίτερα, καθώς απουσιάζει σχεδόν παντελώς το κεντρικό τούνελ.

Eίναι προφανές ότι η Opel στο νέο Grandland έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα 2,675 μέτρα του μεταξονίου, προσφέροντας ένα περιβάλλον άνεσης και ευχάριστης μετακίνησης για τους επιβάτες. Χάρη δε και στα μεγάλα ανοίγματα των θυρών, η πρόσβαση όλων είναι ιδιαίτερα εύκολη και απροβλημάτιστη.

Ενώ και η τοποθέτηση των καθισμάτων ψηλά σε συνδυασμό με τα μεγάλα παράθυρα, κάνει την πολύωρη διαβίωση στο εσωτερικό μία χαλαρή διαδικασία, ιδίως για τα παιδιά.

Εξίσου μεγάλο είναι και το πορτ-μπαγκάζ, το οποίο έχει και αυτό πολύ μεγάλο άνοιγμα και πρακτικό σχήμα για να μην χάνεται ωφέλιμος χώρος από τα 514 λίτρα που είναι η χωρητικότητά του (ή 1.652 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα).

Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στο άνοιγμα της πίσω πόρτας όταν ο χειριστής έχει φορτωμένα τα χέρια του διατίθεται και σύστημα “Keyless Open & Start” με τον ηλεκτρικό μηχανισμό να ενεργοποιείται με ένα απλό πέρασμα του ποδιού του οδηγού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Στην γενικότερη αίσθηση του ευ ζην που νιώθει κανείς μέσα στο Grandland έρχεται να προστεθεί μία ακόμα ιδιαιτερότητα της Opel. Η προσφορά δύο εργονομικών καθισμάτων για οδηγό και συνοδηγό, τα οποία είναι πιστοποιημένα από τον γερμανικό οργανισμό AGR και εξασφαλίζουν πολλά άνετα χιλιόμετρα. Κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς στο πολύωρο ταξίδι μας μέχρι την Λευκάδα αλλά και στις δύσκολες διαδρομές πολλών χιλιομέτρων πάνω στο νησί.

Τα καθίσματα αυτά έχουν έχουν μία πληθώρα ρυθμίσεων ώστε ο χειριστής να βρει την πιο άνετη θέση, ενώ μπορούν να συνδυαστούν με δερμάτινη επένδυση, θέρμανση ακόμα και εξαερισμό για θερμές χώρες όπως η δική μας.

Eκτός από την κορυφαία για την κατηγορία άνεση που απολαμβάνουν οι επιβάτες και την αναβαθμισμένη ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί η Opel στα πλαστικά και τον διάκοσμο του σαλονιού, η εταιρία έχει φροντίσει να το εξοπλίσει με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει για την ευχάριστη διαβίωση των επιβατών αλλά και την ασφάλειά τους.

Το προηγμένο σύστημα Infotainment μπορεί να συνδεθεί με smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto και διαθέτει μία πληθώρα δυνατοτήτων, όπως audio streaming και hands-free τηλεφωνικές κλήσεις, θύρες USB (μία εμπρός και μία για τους πίσω επιβάτες), φωνητικό έλεγχο και πολλά ακόμα. Διατίθεται επίσης θέση για επαγωγική φόρτιση κινητού τηλεφώνου, ενώ ιδιαίτερα εξελιγμένο και με πλήθος παροχών είναι το σύστημα Navigation.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, το νέο Grandland εξοπλίζεται με ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σήμερα στην κατηγορία. Μάλιστα ο εξοπλισμός αυτός είναι πλήρης από την βασική κιόλας έκδοση περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning), αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition) αναγνώριση κόπωσης οδηγού (drowsiness detection) καθώς και cruise control με περιοριστή ταχύτητας (speed limiter).

Διατίθεται επίσης και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Highway Integration Assist, το οποίο συνδυάζει τις λειτουργίες Advanced Cruise Control, Stop & Go και Lane Keep Assist, και βοηθά τον οδηγό να ακολουθεί την ροή της κίνησης, παραμένοντας στην λωρίδα του σε σταθερή απόσταση από το εμπρός όχημα.

Εκτός όλων αυτών υπάρχει το Advanced Park Assist για “αυτόματο” παρκάρισμα αλλά και κάμερα με κατόπτευση 360 μοιρών, η οποία ανιχνεύει οτιδήποτε υπάρχει περιμετρικά του αυτοκινήτου και προβάλει την εικόνα στην κεντρική οθόνη, έτσι ώστε να διευκολύνει τον οδηγό κατά την διάρκεια δύσκολων ελιγμών.

Πλήρης γκάμα σε κινητήρες και plug-in υβριδικές εκδόσεις

Στα μηχανικά μέρη, η Opel έχει κάνει μία σειρά από έξυπνες επιλογές σε κινητήρια σύνολα και μετάδοση, έτσι ώστε να καλύψει ένα ευρύ πεδίο αναγκών του σύγχρονου αγοραστικού κοινού. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει επιλογές σε βενζίνη, diesel αλλά και plug-in υβριδικές διατάξεις.

Ο βενζινοκινητήρας είναι ο εξαιρετικός turbo των 1,2 λίτρων με άμεσο ψεκασμό ο οποίος αποδίδει 130 ίππους και μέγιστη ροπή 230 Nm από τις μόλις 1.750 σ.α.λ. Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και έχει κατανάλωση 4,9 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 128 γρ./χλμ. με βάση το πρότυπο WLTP.

Ο πετρελαιοκινητήρας είναι ο τετρακύλινδρος των 1,5 λίτρων, με απόδοση στους 130 ίππους, ροπή 300 Nm στις 1.750 σ.α.λ., με την κατανάλωση να βρίσκεται στα 6,1 λτ/100 χλμ. και τις εκπομπές ρύπων να ξεκινούν από τα 137 γρ/χλμ. και πάλι με βάση το πρότυπο WLTP.

Θέλοντας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στις εξελίξεις της ηλεκτροκίνησης, η Opel εφοδιάζει το Grandland με δύο επιλογές σε plug-in υβριδικά συστήματα πρόωσης, το “Hybrid” και το “Hybrid 4”. Και τα δύο βασίζονται σε έναν εξελιγμένο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,6 λίτρων απόδοσης 180 ίππων και συνδυάζονται με μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2 kWh, έξυπνα τοποθετημένης κάτω από τα πίσω καθίσματα ώστε να μην στερεί ωφέλιμο χώρο από το σαλόνι του Grandland.

Στην έκδοση “Hybrid” ο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός άξονα, με την συνολική ισχύ να φθάνει τους 224 ίππους, και το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε 8,9 δευτερόλεπτα. Στην έκδοση “Hybrid4” ο βενζινοκινητήρας συνοδεύεται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με την συνδυαστική ισχύ να φθάνει τους 300 ίππους.

Η συγκεκριμένη έκδοση, χάρη στην ύπαρξη των δύο ηλεκτροκινητήρων έχει και χαρακτηριστικά τετρακίνησης, ενώ ο χρόνος για το 0-100 χλμ/ώρα φθάνει στα επίπεδα καθαρόαιμων σπορ μοντέλων με μόλις 6,1 δευτερόλεπτα.

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και έχουν ηλεκτρική αυτονομία που φθάνει έως και τα 65 χιλιόμετρα για την έκδοση Hybrid. Εφοδιάζονται επίσης με έξυπνα προγράμματα λειτουργίας καθώς και με σύστημα ανάκτησης της ενέργειας που επαναφορτίζει την μπαταρία κατά το φρενάρισμα.

Στην απόδρασή μας στην Λευκάδα είχαμε στην διάθεσή μας την έκδοση με τον κινητήρα diesel, μία πολύ σοφή επιλογή για όσους αναζητούν στις μέρες μας, με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, την πιο οικονομική πρόταση για κάλυψη πολλών χιλιομέτρων ετησίως.

Η απόδοση του κινητήρα εντυπωσιάζει με την ελαστικότητά του από πολύ χαμηλά, τα μεγάλα αποθέματα δύναμης σε όλη την κλίμακα των στροφών και την ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία του, χωρίς θορύβους και κραδασμούς.

Συνδυάζεται δε ιδανικά με το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο το οποίο είναι αντιδρά άμεσα στις εντολές του οδηγού, έχοντας παράλληλα και paddles στο τιμόνι για χειροκίνητες αλλαγές. Και μαζί και τρία προγράμματα λειτουργίας (Normal, Eco και Sport) τα οποία μεταβάλλουν τον χαρακτήρα του συνόλου ανάλογα την διαδρομή και τις διαθέσεις του οδηγού.

Ζώντας και οδηγώντας για πάνω από χίλια χιλιόμετρα το νέο Grandland  θα λέγαμε ότι βρήκαμε τον απόλυτο… “τουριστικό οδηγό” για ατέλειωτα ταξίδια στην Ελλάδα (και όχι μόνο). Πρακτικό ώστε να χωράει τους πάντες και τα πάντα, εκπληκτικά άνετο χάρη σε μία ανάρτηση που θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης και ακριβότερης κατηγορίας και απίστευτα οικονομικό και με πλήρες τεχνολογικό update, κερδίζει επάξια τον τίτλο του αυτοκινήτου που χαίρεσαι να ζεις και να ανακαλύπτεις πράγματα μαζί του.

Στο απέραντο γαλάζιο της Λευκάδας

Το… στεριανό νησί της Ελλάδας αποτελεί μία ιδιάζουσα περίπτωση, όντας ένας τόπος σε διαρκή -και κάποτε καταστροφική- γεωλογική εγρήγορση και ένα υψηλό volume εικόνων και εντυπώσεων. Διαθέτει και κάτι ακόμα που το κάνει άκρως ελκυστικό ως προορισμό, το ότι δεν χρειάζεται να πληρώσεις  τα απαγορευτικά ακτοπλοϊκά ναύλα για να βρεθεί σε ένα νησί.

Κάτι που όπως φαίνεται εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι κάτοικοί του τα χρόνια της κρίσης, επενδύοντας και αλλάζοντας την μορφή του τόπου τους και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους, χωρίς από την άλλη να έχουν ακολουθήσει και οι υποδομές κάθε είδους.

Σε αυτό το γεωλογικό υπερθέαμα, το Grandland αποδείχτηκε ένας πραγματικός σύμμαχος, έχοντας ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα απέναντι σε όλα τα αντίστοιχα μεσαία SUV της ελληνικής αγοράς.

Και αυτό δεν είναι άλλο από την φοβερή ευελιξία του (το τιμόνι “κόβει” πάρα πολύ), την εξαιρετική ορατότητα που προσφέρει η υψηλή θέση οδήγησης ώστε να γλιτώσεις “στενές επαφές” με απέναντι ερχόμενους “ενοικιαζόμενους”, και γενικά την διαρκή αίσθηση ότι το Grandland κρύβει το μέγεθός του και πως οδηγείς κάτι πιο μικρό που δεν σε αγχώνει να χωθείς και στο πιο μικρό στενό των χωριών του νησιού.

Αυτό αποτελεί αξία ανεκτίμητη είτε βρίσκεσαι στην Αθήνα είτε προσπαθείς να κατέβεις προς τους Εγκρεμνούς ή στους κουκλίστικους οικισμούς της ενδοχώρας της Λευκάδας, όπου εκτός της ευκολίας στην οδήγηση εκτιμάς και το πολύ άμεσο σύνολο κινητήρα και κιβωτίου.

Και βέβαια συνεχίζεις να βάζεις στην κορυφή της αξιολόγησής σου την λειτουργία της ανάρτησης, είτε το οδηγείς ως VIP λίμο στον αυτοκινητόδρομο, είτε αδιαφορείς χαρακτηριστικά για οποιαδήποτε λακκούβα συναντήσεις στους μικρούς ορεινούς δρόμους της Λευκάδας.

 

Όσο για το νησί, ήταν και παραμένει ένα blockbuster μοναδικής πλοκής, με την δυτική του πλευρά και τις παγκόσμια γνωστές παραλίες του να σου κόβουν την ανάσα (κυριολεκτικά λόγω σκαλιών και μεταφορικά), τα υπέροχα χωριά με τα πλατάνια και τις πλατείες να σου θυμίζουν βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας, και τουριστικά hot-spots όπως το Νυδρί ή η πόλη της Λευκάδας να πασχίζουν να βρουν την λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα τουριστικά οφέλη και την πολύτιμη Επτανήσια γαλήνη.

Πολυμορφικός τόπος, πολυσυλλεκτικός και ο κόσμος που το επισκέπτεται, έχει τα πάντα και για όλους, όχι όμως και για τις χιλιάδες που στριμώχνονται τους καυτούς μήνες για μια θέση πάρκινγκ στην κατηφόρα του Πόρτο Κατσίκι (βρείτε την πραγματική Λευκάδα τώρα νωρίς το καλοκαίρι, ή αργά τον Σεπτέμβριο).

Είπαμε, κάθε ταξίδι είναι μία υπόσχεση. Μία υπόσχεση ανακάλυψης, μία υπόσχεση καλής ζωής, μία υπόσχεση ενός νέου ξεκινήματος. Και το Grandland τηρεί αυτή την υπόσχεση, για μια Opel που αλλάζει, γίνεται πιο εξωστρεφής και μοντέρνα, διατηρώντας την premium αύρα της και φρεσκάροντας το σχεδιαστικό της φρόνημα. Όντως έχει ξεκινήσει κάτι grand για την Opel και το Grandland είναι η καλύτερη απόδειξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Opel Grandland 1.5 Diesel AT8
Το νέο Opel Grandland πάει και… ηλεκτρικά (video)
Το νέο Opel Grandland βλέπει και τη… νύχτα (video)