Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Opel Mokka-e: Αθόρυβα στην κορυφή

Ελλάδα 11:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel Mokka-e: Αθόρυβα στην κορυφή

ΝΕΑ

Opel Mokka-e: Αθόρυβα στην κορυφή

ΝΕΑ

Η Opel αναβάθμισε το νέο της ηλεκτρικό Mokka δίνοντάς του ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες αυτονομίας και ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Όταν ένα μοντέλο αποσπά πολλαπλά βραβεία σε διάφορες κατηγορίες και από διαφορετικές πηγές είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάτι ξεχωριστό έχει πετύχει. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το ηλεκτρικό Opel Mokka-e το οποίο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε έκανε αίσθηση στον κόσμο των τεσσάρων τροχών κερδίζοντας τη θετική γνώμη των ειδικών, αλλά και του αγοραστικού κοινού.

Πλέον το δημοφιλές SUV της Opel έρχεται με ακόμα πιο δυναμικά χαρακτηριστικά έχοντας αναβαθμιστεί σε πολλαπλά επίπεδα. Ένα από αυτά που είναι ίσως και το πιο σημαντικό στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, είναι η αυτονομία η οποία έχει αυξηθεί τόσο από την ισχυρή μπαταρία των 50 kWh, αλλά κυρίως από τα εξελιγμένα συστήματα ανάκτησης ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Το Mokka-e είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh η οποία περιέχει 216 κυψέλες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας με προηγμένη διαχείριση θερμότητας. Η νέα αυτή μονάδα διαχείρισης έχει προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύει την μπαταρία τόσο στη διάρκεια της λειτουργίας της όσο και στη διάρκεια της φόρτισης ανεβάζοντας τόσο την αυτονομία όσο και τη διάρκεια ζωής. Πλέον το νέο Mokka-e είναι σε θέση να διανύσει απόσταση 342 χιλιομέτρων με μία φόρτιση καθησυχάζοντας τον οδηγό στις μεγάλες αποστάσεις.

Ένα από τα σημεία που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της αυτονομίας είναι το προηγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης. Σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι ενεργοποιείται το σύστημα Regenerative Braking το οποίο ανακτά την κινητική ενέργεια και την μεταφέρει στην μπαταρία προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία. Και όταν έρθει η ώρα της φόρτισης η Opel έχει φροντίσει να ενισχύσει το Mokka-e με ένα γρήγορο σύστημα το οποίο επιτυγχάνει φόρτιση του 80% της μπαταρίας σε μόλις 30 λεπτά σε δημόσιο σταθμό φόρτισης (έως 100 kW DC).

Advertisement

Το Opel Mokka-e είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων με τη ροπή να φτάνει τα εντυπωσιακά 260 Nm. Οι επιδόσεις του ηλεκτρικού SUV είναι εξαιρετικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 9,2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση ενέργειας σε μικτές συνθήκες οδήγησης (WLTP) είναι στα 15,8 kWh/100 χλμ. και φυσικά το κορυφαίο πλεονέκτημα από όλα είναι ότι οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι μηδενικές.

Advertisement

Η Opel δεν σταματάει να εξελίσσει το κορυφαίο της Mokka-e τοποθετώντας κάθε φορά τις κατάλληλες αναβαθμίσεις σε κρίσιμους τομείς. Για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο η αυτονομία και τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας παίζουν πρωταρχικό ρόλο και η Opel σε κάθε ευκαιρία βελτιώνει και ραφινάρει τις επιδόσεις των μοντέλων της. Το νέο Mokka-e είναι μια ασφαλής επιλογή για τον οικογενειάρχη που θέλει να εισέλθει στην ηλεκτροκίνηση με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο.

Βίντεο του Opel Mokka-e.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Opel Corsa: Ένα αυτοκίνητο για όλους
Έτσι θα είναι το ταμπλό στα ηλεκτρικά Peugeot, Citroen, Opel και Fiat
To high tech Opel Astra PHEV (+video)