Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλαγές για το Jeep Compass

Ελλάδα 22:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαγές για το Jeep Compass

ΝΕΑ

Αλλαγές για το Jeep Compass

ΝΕΑ

Η Jeep αποφάσισε να ανανεώσει το Compass το οποίο μετρά ήδη επτά χρόνια στην αγορά, στην παρούσα, (δεύτερη κατά σειρά) γενιά του.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Jeep αποφασίζει να ανανεώσει το Compass. Το είχε κάνει το 2020, όταν το επανασχεδίασε για να μπορεί να σταθεί καλύτερα έναντι του ανταγωνισμού, τόσο αισθητικά όσο και σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό του.

Η δεύτερη γενιά τού μοντέλου παρουσιάστηκε από την Jeep το 2016, όταν η αμερικανική εταιρεία βρισκόταν στο επιχειρηματικό σχήμα της FCA (Fiat Chrysler Automobiles) στο οποίο επικεφαλής ήταν ακόμα ο αείμνηστος Σέρτζιο Μαρκιόνε (Sergio Marchionne).

Πλέον, ο ιταλοαμερικανικός Όμιλος έχει ενταχθεί στον Όμιλο Stellantis και οι προοπτικές γι’ αυτόν φαντάζουν ακόμα καλύτερες. Από τις συνθήκες αυτές, επωφελείται και η Jeep, προφανώς.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της αποφάσισαν να επικαιροποιήσουν το Compass για δεύτερη φορά αλλά αυτή τη φορά οι αλλαγές αφορούν περισσότερο στον εξοπλισμό του παρά είναι σχεδιαστικής ή κατασκευαστικής ουσίας.

Έτσι, πλέον έχουν προστεθεί φώτα LED και φιμέ τζάμια και στη βασική έκδοση του μοντέλου, νέο πλαστικό στη μάσκα του οχήματος και καινούργιας σχεδίασης τροχοί ελαφρού κράματος.

Advertisement

Επίσης, το επίπεδο εξοπλισμού έχει γίνει ακόμα καλύτερο και αναλόγως της έκδοσης περιλαμβάνει περισσότερα στοιχεία προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού, όπως συστήματα για την αναγνώριση πεζού ή δικυκλιστή και αυτόνομη πέδηση σε περίπτωση ανάγκης, προειδοποίησης ενδεχόμενης σύγκρουσης, προτροπής πραγματοποίησης ελέγχου στο πίσω κάθισμα πριν την απομάκρυνση από το αυτοκίνητο, ενημέρωση για ύπαρξη οχήματος στη λεγόμενη τυφλή γωνία, κ.λπ.

Advertisement

Στο εσωτερικό τού Compass υπάρχουν ταπετσαρίες μαύρου χρώματος συνδυαζόμενες με μπλε ραφές, ηχοσύστημα με έξι ηχεία, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και δερμάτινο τιμόνι. Επίσης, υπάρχουν έγχρωμη οθόνη 7,0 ιντσών στον πίνακα οργάνων και 10,1 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό.

Τέλος, δεν υπάρχουν αλλαγές στους κινητήρες με τους οποίους διατίθεται το μοντέλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα, η επόμενη γενιά του Compass θα παρουσιαστεί το 2025 και θα κατασκευάζεται και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Jeep Compass e-Hybrid
Jeep Compass: Πρωτιά στις δοκιμές ασφάλειας του IIHS
Το νέο Jeep Compass 4xe σε βάζει στην πρίζα!