Live Κίνηση
Περισσότερα
JEEP 2022

To Jeep Compass δικαιώνει στην πράξη το έμβλημα

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Jeep Compass δικαιώνει στην πράξη το έμβλημα

JEEP 2022

To Jeep Compass δικαιώνει στην πράξη το έμβλημα

JEEP 2022

Το νέο Jeep Compass ανανεώνει με επιτυχία τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πιστούς της μάρκας και εμφανίζεται συνολικά πιο ολοκληρωμένο από ποτέ για όποιον αναζητεί ένα πραγματικό Jeep.

Advertisement
Advertisement

Κομψό εμφανισιακά, πάνοπλο τεχνολογικά και πάντα ικανό εκδρομικά, παίζει τα ρέστα του στην πολυπρόσωπη κατηγορία των SUV.
Μεταξύ άλλων ποντάρει και στην πετρελαιοκίνητη έκδοση 1.6 MulitJet, με την αρκετά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και την τεράστια αυτονομία.

Σχεδιαστικά τώρα ξεχωρίζει από μακριά πως πρόκειται για γνήσιο τέκνο της Jeep με καθαρές γραμμές στο αμάξωμα, νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED, αλλά και την χαρακτηριστική επιβλητική μάσκα με τις 7 γρίλιες.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό νιώθεις προύχοντας, έμφαση δόθηκε στην ψηφιοποίηση, για την οποία φροντίζει ένας πίνακας οργάνων με οθόνη TFT 10,25” ενώ στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μια «ελεύθερη» οθόνη αφής 8,4 ιντσών (προαιρετικά 10,1”) για το σύστημα πολυμέσων Uconnect5.

Τα ποιοτικά υλικά και η στιβαρή συναρμογή εντός της άνετης σε χώρους επιβατών καμπίνας αποτελούν επίσης άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο νέο Compass. Τα μοντέλα της Jeep ούτως ή άλλως φημίζονται για την ανθεκτικότητά τους σε αυτό τον τομέα.

Τώρα, κάτω από το καπό του νέου Compass, μεταξύ άλλων κινητήριων συνόλων, αναπνέει και ο αναβαθμισμένος diesel 1.6 Multijet, που προσφέρει αυξημένη ισχύ στους 130 ίππους απόδοση (+10 PS σε σχέση με το παρελθόν), 320 Nm ροπής στις 1.500 σ.α.λ., χαμηλότερες εκπομπές ρύπων (-11gr/km) αλλά και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 10%.

Advertisement

Στην πράξη τα 1.615 κιλά του πετρελαιοκίνητου αναβαθμισμένου Compass δεν αποτελούν σε κανένα σημείο υπολογίσιμο εμπόδιο για τις ικανότητες του κινητήρα, το οποίο μάλιστα τραβά από αρκετά χαμηλά διαθέτοντας τα απαραίτητα αποθέματα ροπής, τα οποία είναι κυρίως αξιοποιήσιμα και μακριά από την άσφαλτο.

Advertisement

Μάλιστα, η μεικτή κατανάλωση διατηρείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, καταλυτικό στοιχείο σήμερα, σε ένα γαλαζοαίματο SUV το οποίο πηγαίνει κυριολεκτικά παντού. Γνήσιο τέκνο της Jeep λοιπόν, το νέο Compass δεν θα μπορούσε να μην εστιάζει στην παροχή άνετων μετακινήσεων και στην ικανοποίηση των εκδρομικών αναγκών.

Για το πρώτο φροντίζει η καλορυθμισμένη ανάρτηση που στρογγυλεύει ικανοποιητικά τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος, αγνοώντας επιδεικτικά την παρουσία των 19άρηδων τροχών της επετειακής έκδοσης (80th Anniversary).

Advertisement

Όσο για τις αποδράσεις – σε μη ασφαλτοστρωμένα εδάφη – αυτές διευκολύνονται από τα 198 χλστ. που χωρίζουν το C-SUV της Jeep από το έδαφος, τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και τις γωνίες προσέγγισης (16,8 μοίρες), διαφυγής (31,7 μοίρες) και ράμπας (22,9 μοίρες). Ακόμη και αν πρόκειται για τη δικίνητη πετρελαιοκίνητη έκδοση η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα ικανή στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jeep Compass 4xe: Γνήσιο Jeep, 100% υβριδικό
Jeep Compass: Το όνομα μετράει
Δοκιμή: Jeep Compass 4xe 240 PS