Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo: Ετοιμάζει «καυτές» ηλεκτρικές εκδόσεις Quadrifoglio;

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo: Ετοιμάζει «καυτές» ηλεκτρικές εκδόσεις Quadrifoglio;

ΝΕΑ

Alfa Romeo: Ετοιμάζει «καυτές» ηλεκτρικές εκδόσεις Quadrifoglio;

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση δεν αλλοιώνει το σπορ DNA της Alfa Romeo, η οποία θα εμμείνει στην κατασκευή fun-to-drive μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Προϊοντική επίθεση ετοιμάζει η Alfa Romeo, με το στρατηγικό της πλάνο να αφορά το λανσάρισμα ενός ολοκαίνουριου μοντέλου ετησίως, από το 2022 έως το 2026.

Όπως είναι καταφανές, η ιταλική σπορ μάρκα προβάλλει έτοιμη να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη, ανανεώνοντας πλήρως την γκάμα της, η οποία αυτή τη στιγμή μονοπωλείται από τις Stelvio και Giulia.

Πολιορκητικός κριός της επέλασής της θα είναι η πολυαναμενόμενη Tonale (2022), για να ακολουθήσει το μικρότερο SUV, η Brennero.

Advertisement
Advertisement

Αδιαμφισβήτητα, αμφότερα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρ’ όλα αυτά, γεγονός- ορόσημο για την Alfa Romeo θα είναι το ντεμπούτο της στην αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα που θα λάβει χώρα το 2024, όπως επιβεβαίωσε εκ νέου σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιταλικού brand, Jean-Philippe Imparato.

«Το 2024 θα λανσάρω την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo», δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό, μάλιστα, το ενδεχόμενο να δούμε και «καυτά» μοντέλα μηδενικών ρύπων με το δημοφιλές έμβλημα: Το τετράφυλλο τριφύλλι.

Alfa Romeo Tonale

«Για όλα τα μοντέλα που λάνσαρα, πάντα εξέταζα το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας έκδοσης επιδόσεων, η οποία θα ήταν άρρηκτα συνυφασμένη με προϊοντικό μήνυμα που στέλνουμε. Αν θεωρήσω πως ένα μοντέλο δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ονομασίας Quadrifoglio, δεν θα δημιουργήσω μια τέτοια έκδοση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι από το 2027, η Alfa Romeo θα λανσάρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα περισσότερα εξ αυτών θα βασίζονται στην πλατφόρμα STLA Large του ομίλου Stellantis που προορίζεται για μεγάλου μεγέθους αυτοκίνητα με αυτονομία έως 800 χλμ. και ιπποδύναμη από 203 έως και 415 ίππους.

Όπως, παράλληλα, ξεκαθάρισε ο Imparato, οι μηχανικοί της εταιρείας είχαν μεγάλο βαθμό εμπλοκής στην εξέλιξη της εν λόγω αρχιτεκτονικής, ώστε να διασφαλιστεί πως η τελευταία μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες της μάρκας για ισχυρά μοντέλα.

Advertisement

Τέλος, εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να αναβιώσει θρυλικά ονόματα – προσδίδοντάς τους ηλεκτρική υπόσταση  – όπως τις Spider Duetto και GTV.

Προτεραιότητα, ωστόσο, για τους διοικούντες της μάρκας είναι η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και η αύξηση του μεριδίου της εταιρείας στην αγορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo GTS: Sexy Ιταλίδα για υγρά όνειρα
Θα επιστρέψει η Alfa Romeo Mito;
Alfa Romeo Vassago: Σχέδιο που έχει νόημα