Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo Vassago: Σχέδιο που έχει νόημα

Ελλάδα 20:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alfa Romeo Vassago: Σχέδιο που έχει νόημα

ΝΕΑ

Alfa Romeo Vassago: Σχέδιο που έχει νόημα

ΝΕΑ

Αυτό το σχέδιο μιας ομάδας σπουδαστών απεικονίζει ένα ηλεκτρικό και πολυτελές SUV της Alfa Romeo, μεγαλύτερο και από τη Stelvio. Γιατί έχει νόημα να βγει στην παραγωγή;

Advertisement
Advertisement

Το ArtCenter College έχει στο δυναμικό του σχεδιαστές που οραματίζονται το μέλλον της ιταλικής φίρμας, ως εκ τούτου σχεδίασαν ένα μεγάλο SUV με άκρως φουτουριστικά στοιχεία στο αισθητικό τομέα.

Όπως έχουμε αναφέρει, μετά το λανσάρισμα της Alfa Romeo Tonale, η ιταλική φίρμα θα επικεντρωθεί στο να κατασκευάζει κάθε χρόνο και ένα νέο μοντέλο. Επομένως, οι σπουδαστές του κολεγίου βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν λίγο πιο… εύκολη τη ζωή των designers, επιδεικνύοντας -με το συγκεκριμένο σχέδιο- ένα μεγάλο SUV, το οποίο θα τοποθετείται πάνω από τη Stelvio.

Advertisement
Advertisement

Ο Hao Hu, σπουδαστής που ασχολείται με τη σχεδίαση αυτοκινήτων και υπεύθυνος του project, ονόμασε το δημιούργημα αυτό Vassago και -πολύ σωστά- θεωρεί ότι θα κινείται με ρεύμα. Το μήκος είναι 4,86 μέτρα, όσο ακριβώς και της BMW X6, ωστόσο το μεταξόνιο είναι στα 2,84 μέτρα. Ο λόγος όμως που εικονικά μας φαίνεται πιο μεγάλο είναι επειδή σχεδίασαν τους προβόλους να εξέχουν αρκετά από το υπόλοιπο αμάξωμα. Η οροφή έχει την κλίση και την καμπύλη που ταιριάζει σε ένα σπορ μοντέλο, γεγονός που ακολουθεί και το εμπρός τμήμα του πολυτελούς SUV. Μιας και το αναφέραμε, ο SUVειδής χαρακτήρας του ενισχύεται με τα μαύρα πλαστικά περιμετρικά του αυτοκινήτου, αλλά και της τεράστιας απόστασης από το έδαφος (ένα σκαλοπάτι, ηλεκτρικά αναδυόμενο όταν άνοιγε η πόρτα θα ήταν μια εξαίσια πινελιά).

Οι φουτουριστικές γραμμές σίγουρα κόβουν την ανάσα, αλλά το μοντέλο παραγωγής θα είχε άλλη… άποψη. H Alfa Romeo Vassago πατάει επάνω σε μεγάλες ζάντες αλουμινίου και η είσοδος στο εσωτερικό γίνεται μέσω των αντικριστά ανοιγόμενων θυρών. Το επάνω τμήμα είναι τζάμι ασφαλείας, χαρίζοντας “αέρα” ελευθερίας στους επιβάτες.

Advertisement

Αφήνοντας αρχικά στην άκρη το επιβεβαιωμένο λανσάρισμα της Tonale, αυτό το σχέδιο δεν είναι σίγουρα εκτός λογικής, μιας και θα είχε νόημα η Alfa Romeo να κατασκευάσει έναν δυνατό ανταγωνιστή της BMW iX. Εσείς τι λέτε;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Κάθε χρόνο και καινούριο μοντέλο!
Θα επιστρέψει η Alfa Romeo Mito;
Νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio GT Junior