Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo: Κάθε χρόνο και καινούριο μοντέλο!

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alfa Romeo: Κάθε χρόνο και καινούριο μοντέλο!

ΝΕΑ

Alfa Romeo: Κάθε χρόνο και καινούριο μοντέλο!

ΝΕΑ

Με αφετηρία την πολυαναμενόμενη Tonale, η ιταλική μάρκα επιθυμεί να προσφέρει στους φίλους της κάποιες φρέσκιες και ιδιαίτερα ποιοτικές προτάσεις.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη αντεπίθεση είναι έτοιμη να εξαπολύσει η Alfa Romeo, σε μια προσπάθεια ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της μάρκας, Jean-Philippe Imparato, από το 2022, έως και το 2026, θα λανσάρεται από ένα ολοκαίνουριο μοντέλο. Μετέπειτα, και συγκεκριμένα από το 2027, όλες τα νέα μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

«Η Alfa Romeo θα λανσάρει από ένα νέο μοντέλο, σε ετήσια βάση, έως το 2026», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Imparato στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε από αντιπροσωπεία της μάρκας στην Ιταλία, την περασμένη Τετάρτη (6/10).

Advertisement
Advertisement

Την αρχή θα κάνει το πολυαναμενόμενο SUV, η Tonale, η οποία αναμένεται τον Ιούνιο του 2022 και θα συνδυάζει την ποιότητα με το παραδοσιακό “fun-to-drive DNA” της μάρκας.

«Οι προμηθευτές μας, οι σύντροφοι μας σε ένα ταξίδι του οποίου προορισμός είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της μάρκας, ενστερνίζονται το DNA της Alfa Romeo επιλέγοντας τις υψηλότερες προδιαγραφές», είχε αναφέρει ο Imparato στις αρχές καλοκαιριού.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικός στόχος ήταν το λανσάρισμα της Tonale στα τέλη του 2021, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της δυσαρέσκειας του Imparato με το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο του SUV.

Έρχεται και η Lancia…

Advertisement

Το «παρών» στην εκδήλωση λέγεται πως έδωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia, Luca Napolitano, ο οποίος παρουσίασε στον  επικεφαλής του ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, ένα 10ετές στρατηγικό πλάνο της μάρκας. Η τελευταία διαθέτει μόλις ένα μοντέλο, την Ypsilon, που προσφέρεται αποκλειστικά στην Ιταλία.

Στόχος της Lancia είναι να επεκτείνει τη δραστηριοποίησή της και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και των Σκανδιναβικών χωρών, με έμφαση στις μητροπόλεις.

«Δεδομένου ότι από το 2026 θα παράγουμε ηλεκτρικά, θέλουμε να φέρουμε τη Lancia στις συγκεκριμένες αγορές, όπου τα σχετικού τύπου αυτοκίνητα γνωρίζουν μεγάλη απήχηση», ανέφερε ο Napolitano, όπως επιβεβαιώνεται από εκπρόσωπο της μάρκας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Πλήρης αδιαφορία για τις οθόνες στο εσωτερικό
Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!
Δοκιμή: Alfa Romeo Giulia GTAm