Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα επιστρέψει η Alfa Romeo Mito;

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα επιστρέψει η Alfa Romeo Mito;

ΝΕΑ

Θα επιστρέψει η Alfa Romeo Mito;

ΝΕΑ

Με σημαιοφόρο την Tonale, η Alfa Romeo ετοιμάζει την προϊοντική της αντεπίθεση. Έχει θέση σε αυτή η Mito;

Advertisement
Advertisement

«Ένα μοντέλο κάθε χρόνο, μέχρι το 2026». Πρόκειται για τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, που καταδεικνύουν τη δρομολογούμενη προϊοντική επίθεση της ιταλικής μάρκας.

Η εταιρεία, που αυτή τη στιγμή διαθέτει στην γκάμα της μόλις δύο μοντέλα – τη Giulia και τη Stelvio –  φέρεται αποφασισμένη να ενισχύσει τη θέση της στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα, ως ένα από τα premium brands του ομίλου Stellantis.

Τα τύμπανα της αντεπίθεσης για την Alfa Romeo θα κρούσει η Tonale, το πολυαναμενόμενο SUV που είχε παρουσιαστεί εν μέσω αποθέωσης σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 και έκτοτε άπαντες περιμένουν το λανσάρισμα της έκδοσης παραγωγής (σ.σ. αναμένεται εντός του 2022).

Advertisement
Advertisement

alfa-romeo-tonale

Και οι όποιες χρονοτριβές δεν γίνονται χωρίς λόγο, αλλά προκειμένου να διασφαλιστεί πως τα πάντα θα λειτουργούν στην εντέλεια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για την παραμικρή ατέλεια, όπως είχε απαιτήσει και ο CEO της εταιρείας, Imparato, λίγο μετά την ανάληψη των ηνίων της εταιρείας, σχετικά με το plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης του μοντέλου.

Η Tonale, ωστόσο, δεν θα επωμιστεί μόνη της το βάρος της αναγεννητικής διαδικασίας της Alfa Romeo, δεδομένου ότι εντός της επόμενης πενταετίας αναμένονται κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πρεμιέρες.

Advertisement

Αποκορύφωμα των οποίων θα ήταν και η ενδεχόμενη αναβίωση ενός εκ των πιο αγαπητών μοντέλων της σύγχρονης ιστορίας του brand, της Mito. Μπήκε στην παραγωγή το 2008, εισάγοντας την Alfa σε μια κατηγορία που δεν είχε εμπειρία, και σταδιοδρόμησε εμπορικά μέχρι το 2018, για να πέσουν στη συνέχεια οι τίτλοι τέλους του.

Προσφερόμενη αποκλειστικά σε 3θυρο αμάξωμα η δημοφιλία της Mito προϊόντος του χρόνου εξασθενούσε, με τους αγοραστές να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα πιο πρακτικά 5θυρα μοντέλα. Το ιταλικό supermini, δεν πρόλαβε να συστηθεί στους οπαδούς του με… τέσσερις θύρες στα πλευρά του. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής.

Advertisement

Διότι, όπως αναφέρει το γαλλικό Μέσο “Challenges”, η Alfa Romeo θα μπορούσε να εξετάσει την επαναφορά του λαοφιλούς αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας μηχανικά μέρη από τα αντίστοιχα μοντέλα του ομίλου Stellantis.

Εφόσον, λοιπόν, αναβίωνε τη Mito, θα μπορούσε να βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα (CMP) με τα Peugeot 208 και Opel Corsa, δανειζόμενη ταυτόχρονα και τα μοτέρ τους, πλαισιωμένα από ήπια υβριδική τεχνολογία.

Σχεδιαστικά, η Alfa Romeo θα προίκιζε το μοντέλο με εμφάνιση που παντρεύει το σπορ στιλ με την κομψότητα, ενώ δεν αποκλείεται να λανσαριζόταν και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου, όπως συμβαίνει με τα 208 και Corsa. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Alfa, δεδομένου ότι από το 2027, κάθε μοντέλο που θα παρουσιάζεται θα είναι ηλεκτρικό.

Advertisement

Σημειωτέον ότι η τυχόν επιστροφή Mito θα μπορούσε να γίνει εντός του 2023, με την Alfa Romeo να μην επιβεβαιώνει την όποια φημολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Alfa Romeo Giulia GTAm
Alfa Romeo: Κάθε χρόνο και καινούριο μοντέλο!
Νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio GT Junior