Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Toyota Hilux EV

Ελλάδα 18:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Toyota Hilux EV

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Toyota Hilux EV

ΝΕΑ

Η Toyota, παρουσίασε το Hilux Revo, το πρωτότυπο του αμιγώς ηλεκτρικού pickup μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Η πληροφορία για τη δημιουργία μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του Hilux έγινε γνωστή πριν από λίγους μήνες. Πλέον, η Toyota παρουσίασε στην Ταϊλάνδη το πρωτότυπο Hilux Revo, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 60 ετών εμπορικής παρουσίας της στη νοτιοασιατική χώρα.

Η παρουσίαση έγινε από τον ίδιο τον Akio Toyoda, τον Πρόεδρο της ιαπωνικής εταιρείας, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στο πόσο σημαντική είναι η Ταϊλάνδη για την παραγωγή των μοντέλων της αλλά του Hilux, το οποίο κατασκευάζεται εκεί. Ωστόσο ο κ. Toyoda δεν είπε τίποτε για το εάν η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του θα μπει σε διαδικασία παραγωγή ή όχι.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας της Toyota δήλωσε σχετικά: «Για να επιτευχθεί η ουδετερότητα του άνθρακα, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο άνθρακας είναι ο πραγματικός εχθρός και όχι συγκεκριμένα ο κινητήρας. Ειλικρινά, τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτή η ουδετερότητα.

»Στην Toyota, πιστεύουμε στη δημιουργία ένα πλήρους χαρτοφυλακίου επιλογών για τους πελάτες μας, για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα. Από οχήματα με υβριδικής διάταξης κινητήρα, Plug-in Hybrid, αμιγώς ηλεκτρικά με τη χρήση μπαταριών μέχρι και αμιγώς ηλεκτρικά με τη χρήση κυψελών καυσίμου.

»Επιπλέον, επιδιώκουμε την εφαρμογή και άλλων χρήσεων του υδρογόνου, όπως τη χρήση του στα πρωτότυπα GR Yaris και GR Corolla. Καθώς εργαζόμαστε για την επίτευξη του στόχου που είναι ένα βιώσιμο μέλλον, πιστεύω, επίσης, ότι χρειάζεται να αποκτήσουμε μια ολιστική προσέγγιση προς την ουδετερότητα του διοξειδίου του άνθρακα».

Advertisement

Τέλος, η Toyota δεν ανακοίνωσε οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με το πρωτότυπο Hilux Revo, όπως για τις μπαταρίες που διαθέτει ή για την αυτονομία του. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι μέρος της διαδικασίας δημιουργίας του πραγματοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κυψέλες καυσίμου για το Toyota Hilux
Toyota Prius: 25 χρόνια στην πρωτοπορία της υβριδικής τεχνολογίας
Η Toyota φροντίζει για τις χειμερινές σας εξορμήσεις